FIFA_SP_2018.svg

KALKULACIJE

Hrvatska protiv Messijeve Argentine može osigurati prolaz dalje, ali i upasti u ozbiljnu nevolju!

  • Ivan Janković
  • Zadnja izmjena 17.06.2018 09:27
  • Objavljeno 17.06.2018 u 08:44
Bionic
Reading

Naša nogometna reprezentacija pobjedom protiv Nigerije povela je u skupini D te se nalazi u dobroj poziciji s koje već protiv Argentine može osigurati čak i prvo mjesto te lakši ždrijeb osmine finala. No, u slučaju neuspjeha može se naći i u teškoj situaciji...

Trijumf ove subote protiv Nigerije u Kalinjingradu oduševio je hrvatske navijače te stavio Dalićevu izabranu vrstu na vrh skupine D nakon prvih odigranih utakmica, s obzirom na remi Argentine i Islanda 1:1 u Moskvi.

  • +40
SP u nogometu, skupina D: Hrvatska - Nigerija Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Uoči obračuna s Lionelom Messijem i njegovim suigračima 21. lipnja u Nižnji Novgorodu Hrvatska se nalazi u vrlo dobroj poziciji, a eventualna pobjeda protiv Argentine osigurala bi našima plasman u osminu finala. Kada bi se još poklopilo da Nigerija i Island remiziraju, imala bi hrvatska reprezentacija matematički sigurno i prvo mjesto u skupini te lakši ždrijeb osmine finala, čak i prije zadnjeg kola, što bi definitivno bio idealan scenarij.

U slučaju remija s Argentincima naši bi i dalje bili u dobroj situaciji, ali plasman dalje ne bi bio osiguran pa bi okršaj s Islandom bio odlučujući, u kojem se poraz ne bi smio dogoditi. S druge strane, remi s Argentinom i pobjeda protiv Islanđana jamčili bi pak željeno prvo mjesto u grupi D.

  • +5
Hrvatski navijači na utakmici protiv Nigerije u Kalinjingradu Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Poraz pak od moćne Sampaolijeve družine ne mora nužno staviti hrvatsku u tešku poziciju, ali bi i mogao. Naime, postoji najgori mogući scenarij, a to je posrtaj naših u sljedećem kolu te pobjeda Islanda protiv Nigerije. U tom bi slučaju Hrvatska pala na treće mjesto s bodom zaostatka za Argentinom i Islanđanima te bi samo pobjeda u zadnjem kolu donosila prolazak dalje, a Hallgrimssonova momčad pokazala je ove subote koliko je problematično protiv nje igrati kad se zatvori i pokušava izboriti remi.

Za prolazak dalje našima će u svakom slučaju trebati još najmanje jedan osvojeni bod, a u spomenutim lošijim scenarijima dva ili tri. No, to su sve tek kalkulacije o kojima hrvatski reprezentativci u ovom trenutku ne trebaju razmišljati, već valja ići utakmicu po utakmicu i marljivo redom skupljati bodove vrijedne plasmana među najboljih 16 reprezentacija svijeta...

Svjetsko prvenstvo

Skupina D

Argentina-Island1:1
Hrvatska-Nigerija2:0
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Hrvatska11003
2.Argentina10101
3.Island10101
4.Nigerija10010

Sljedeće utakmice

21.6.Argentina-Hrvatska
22.6.Nigerija-Island
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal