prvi kvalifikacijski bod

Igor Štimac napravio pravo čudo; s Indijcima uspio ono što nije ni jedna azijska reprezentacija u 2019. godini

11.09.2019 u 10:39

Bionic
Reading

Bivši hrvatski izbornik, Igor Štimac, od svibnja je izbornik reprezentacije Indije. Nakon pobjede na King's Cupu protiv Tajlanda, u utorak je upisao prvi pravi veliki rezultat, odigravši 0:0 protiv Katara, aktualnog azijskog prvaka, i osvojio prvi bod u skupini azijskih kvalifikacija za odlazak na SP u Kataru 2022. godine

Indija na čijoj klupi sjedi Igor Štimac, prošlog je tjedna upisala nes(p)retni poraz od Omana, jer vodili su Štimčevi igrači od 24. minute a strijelac je bio Chhetri.

Ipak, u drugom dijelu, točnije u 82. i 90. minuti Rabia Alawi Al Mandhar s dva je gola donio preokret odnosno pobjedu Omanu.

Dan kasnije nakon tog poraza Štimac je proslavio rođenda, a na čestitku, u kojoj smo mu poželjeli i prve bodove u kvalifikacijama, zabrinuto je odgovorio.

'Moramo mi još puno raditi za pobjede', očito svjestan koliko još ima posla u indijskom nogometu.

No, da je Štimac svojski zapeo, potvrđuje i veliki rezultat ostvaren u utorak.

Naime, na gostvanju u Dohi, kod domaćina sljedećeg svjetskog prvenstva, Katara, koji je na Fifinoj rang-listi plasiran čak 41 mjesto bolje od Indije, Štimčeva je momčad izvukla remi 0:0.

Istina, Katar je bio dominantniji, uputio je čak 28 udaraca, od čega 13 u okvir, ali Indija se uspjela obraniti.

Sljedeću kvalifikacijsku utakmicu Indija igra 15. listopada, kada joj u goste dolazi Bangladeš.

Pobjeđivala je Indija mnoge azijske suparnike, ali ni jednog tog renomea. Podjsetimo, Katar je aktualni kontinentalni prvak, koji je 1. veljače u finalu svladao Japan.

Osim toga, Indija je prva azijska reprezentacija koja je neporažena otišla iz Katara ove godine, što su indijski mediji, koji baš i ne prate nogomet, popratili tekstovima o savršenoj 'obrambenoj taktici'.

Jer Štimac je na ovo gostovanje došao bez trojice važnih igrača, a to su Ashique Kuruniyan, Sunil Chhetri i Brandon Fernandes. S time da su prva dvojica najbolji indijski napdači, pa se možemo samo zapitati bi li Indija uspjela i do pobjede da su njih dvojica bili u momčadi.

kakva bi to tek senzacija bila.