kraj bajke

Igor Bišćan nije skrivao tugu zbog ispadanja s Eura U-21, a otkrio je i što je zapravo odlučilo pobjednika u dramatičnom susretu sa Španjolcima

31.05.2021 u 22:14

Bionic
Reading

Izbornik hrvatske U-21 reprezentacije Igor Bišćan oglasio se nakon utakmice četvrtfinala u kojoj je slavila Španjolska

Hrvatska U-21 reprezentacija je nakon dramatične utakmice četvrtfinala Eura protiv Španjolske ipak ispala s natjecanja. Javi Puado zabio je za vodstvo Španjolaca u 66. minuti, a izjednačio je Luka Ivanušec iz penala u 94. minuti i tako osigurao Hrvatskoj produžetke. Ipak, mini Vatreni nisu izdržali do kraja već su golom Puada u 110. minuti ispali s Eura.

  • +10
Hrvatska - Španjolska, četvrtfinale, Euro U-21 Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

'Tužan sam i prazan zbog toga kako je utakmica završila, ali generalno mislim da možemo biti ponosni na sve što su dečki pokazali i danas i u grupnoj fazi, a i kroz kvalifikacije. Treba biti fer i reći da smo izgubili od vrhunske i bolje ekipe. Veći dio utakmice smo im solidno parirali, vratili smo se na kraju i dečki su opet pokazali mentalnu stabilnost i karakter. Nikad se ne predaju i to je velika kvaliteta koju imamo. Ostaje žal što nismo dogurali do jedanaesterca jer se uvijek čini da ekipa koja je autsajder u raspucavanje ulazi psihološki čvršća. To smo čekali, ali nemam kome što zamjeriti', rekao je izbornik Igor Bišćan nakon utakmice pa dodao:

'Ideja je bila izdržati pritisak u produžecima. Nekolicina je igrača osjetila probleme. Nismo više imali pravo na izmjenu i bilo je pitanje hoćemo li izdržati. U drugom produžetku se činilo da ni oni više ne mogu i ne žele riskirati, ali mi smo u jednoj situaciji zaspali, a oni su to preko vrsnog individualca kaznili. Mi smo htjeli iskoristiti njihove greške jer je energije bilo jako malo i teško je bilo očekivati da ćemo se moći nametnuti u produžecima.'

Bišćan kaže kako je utakmicu na stranu Španjolaca usmjerio jedan detalj.

'Presudio je samo jedan detalj u produžetku. Bili smo dobro organizirani, pogotovo dok smo bili svježi. Treba reći da je dosta igrača završilo svoja natjecanja prije 10-ak dana ili dva tjedna. Neki nisu imali kontinuitet igara i morali su igrati ovu utakmicu u ne baš idealnom stanju. Dobro smo se nosili s njima, kontrolirali su igru, ali nisu stvorili neke šanse. Imali smo u prvom poluvremenu dva dobra dolaska pred gol i šteta da ih nismo iskoristili. No, nismo izgubili glavu nakon primljenog gola, smirili smo se i počeli igrati hrabrije. Oni su se odlučili malo povući i čekati da nas kazne iz kontre', kaže Bišćan pa dodaje:

'Mi nemamo klasičnog napadača koji je realizator. Morali smo se braniti sa svih 10 igrača i to donosi veliku potrošnju i zbog toga fali energije da bi se mirnije riješile šanse u napadu. Teško je zabijati golove protiv ovakve ekipe, ali nisu ni oni bili preopasni. Nakon našeg senzacionalnog povratka sve je izgledalo kao da će ići u jedanaesterce i da ćemo mi biti ti koji će na krilima povratka i pozicije autsajdera ući u jedanaesterce psihički puno jači od njih i proći. Kažem, presudio je jedan trenutak, tužni jesmo, ali mislim da svi moramo biti ponosni i zadovoljni', zaključio je izbornik mlade reprezentacije.

  • +9
Hrvatski navijači, četvrtfinale Eura U-21 Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL