BIO JE VRLO DIREKTAN

Igor Bišćan bio je na udaru zbog nepozivanja Marina Ljubičića; ovo je njegovo objašnjenje

08.11.2022 u 19:14

Bionic
Reading

Izbornik hrvatske nogometne U-21 reprezentacije Igor Bišćan, koji je po drugi put odveo svoju selekciju na europsko prvenstvo, pojasnio je jedan svoj potez koji je proteklih tjedana izazvao dosta pozornosti

Nakon odličnog ulaska u kvalifikacije, završnica ciklusa ipak nije bila toliko dobra, ali uspio je Igor Bišćan sa svojim igračima izboriti play-off u kojem je Hrvatska igrala protiv Danske.

I u dvije utakmice, Hrvatska je bila uspješnija te je izborila nastup na europskom prvenstvu.

No, za te utakmice Bišćan je izostavio Marina Ljubičića, koji je sjajno igrao u LASK-u. Njegov dosadašnji učinak je devet golova u 13 prvenstvenih utakmica. Bišćan se za te utakmice protiv Danske odlučio pozvati Igora Matanovića, Diona Drena Belju i Roka Šimića.

Ovako je Bišćan obrazložio svoju odluku da ne zove Ljubičića, koji se također iznenadio što nije na tom popisu.

'Na kraju se ispostavilo da nisam pogriješio jer su napadači koje sam pozvao dali ozbiljan doprinos plasmanu na Euro. Dečko je zaslužio sa svojim učinkom i igrama u Austriji biti pozvan, ali imao je peh da su i drugi igrali dobro. Ne kažem da sam bio 100 posto pošten prema njemu, ali imam ozbiljne razloge zbog čega sam odlučio tako. To se pokazalo točnim. Splet okolnosti je doveo do toga', obrazložio je Bišćan u A1 Nogometnom podcastu.

A na upit, hoće li ga Bišćan zvati sljedećeg ljeta, kad će se igrati Euro, stigao je odgovor.

'Bit će on pozivan ako ovako nastavi. Stalno se radi nekakva priča u tim situacijama, umjesto da se utječe na te dečke da će im se to događati u karijerama. Što bi rekao pokojni Đalma Marković: 'šuti, jedi go...a, tjeraj igru dalje'. Radi i neka ti to posluži kao dodatna motivacija da dokažeš meni i drugima da zaslužuješ biti tu gdje želiš biti. Odlazak u Austriju za njega je fenomenalan potez. Samo tako će vidjeti za što je sposoban', završio je Bišćan.