GračanOV NASLJEDNIK

Igor Bišćan ipak se predomislio; postaje novi izbornik hrvatske reprezentacije do 21 godine!

01.10.2019 u 14:57

Bionic
Reading

Nakon što je naglo napustio klupu Rijeke Igor Bišćan ipak je odlučio prihvatiti novi izazov na klupi mlade hrvatske reprezentacije koju je dosad vodio Nenad Gračan. Izvršni odbor HNS-a službeno je, nakon pregovora koji su trajali nekoliko dana, imenovao Bišćana novim izbornikom Hrvatske U-21 reprezentacije

Tako je 41-godišnji Igor Bišćan, koji je u trenerskoj karijeri vodio Rudeš, ljubljansku Olimpiju i Rijeku, obavio sastanak s Marijanom Kustićem, izvršnim direktorom HNS-a, na kojem su dogovorili suradnju. Podsjetimo, od prije je poznato kako je upravo Bišćan bio prvi izbor čelnika Hrvatskog nogometnog saveza, ali prve informacije iz krugova bliskih bivšem treneru Rijeke govorile su kako se - nakon što su ga kontaktirali - navodno zahvalio HNS-u i predsjedniku Davoru Šukeru na ponudi. No, ipak je došlo do preokreta...

Kako se službeno doznaje Izvršni odbor HNS-a imenovao je u utorak Bišćana novim izbornikom Hrvatske U-21.

'Zadovoljni smo ovakvim raspletom jer je iza Igora velika igračka karijera te će svoja iskustva moći prenijeti na naše najveće talente, a kao trener je već ostvario zavidne uspjehe gdje god je radio. Zato smo sigurni da se radi o odličnom rješenju te mu želimo puno uspjeha u radu s mladom reprezentacijom. HNS će mu osigurati maksimalne uvjete kako bi ostvario ciljeve, a to je prvenstveno razvoj igrača za A reprezentaciju', izjavio je izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić.

Novi izbornik preuzima mladu reprezentaciju nakon početnog poraza u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo od Škotske, nakon kojeg je Nenad Gračan razriješen dužnosti. Debi na klupi U-21 reprezentacije Bišćan će imati 11. listopada u prijateljskoj utakmici protiv Mađarske, nakon čega ga čeka kvalifikacijski ogled u San Marinu.

'Zahvaljujem rukovodstvu HNS-a na povjerenju i želji koju su pokazali da preuzmem ovu dužnost. Hrvatska je nepresušni izvor velikih talenata i zato se radujem ovom izazovu. Imamo jako dobru generaciju koja može izboriti plasman na Euro, a u njoj sigurno ima igrača za A reprezentaciju. Zajedno sa svojim stožerom, uložit ću maksimum truda da ostvarimo visoke ciljeve', izjavio je novi izbornik mlade reprezentacije.

Bišćan je igračku karijeru započeo u rodnom Zagrebu, u dresu Dinama uz jednogodišnju posudbu u Samoboru, a s Modrima je tada osvojio tri naslova prvaka i jedan naslov pobjednika Kupa. U slavni Liverpool prelazi 2000. godine te osvaja Ligu prvaka, europski Superkup, liga-kup i Community Shield. Potom je dvije sezone proveo u grčkom Panathinaikosu, nakon čega se vraća u Dinamo i do odlaska u igračku mirovinu 2012. godine osvaja još četiri hrvatska prvenstva, tri Kupa i jedan Superkup.

Za Hrvatsku je između 1999. i 2001. prikupio 15 nastupa te se u prijateljskoj pobjedi nad Meksikom upisao u strijelce.

U trenerske se vode otisnuo 2016. godine na klupi Rudeša, s kojim je osvojio drugoligašku titulu i osigurao plasman u elitni razred, da bi zatim preuzeo ljubljansku Olimpiju te odmah uzeo dvostruku slovensku krunu. U listopadu 2018. godine naslijedio je Matjaža Keka na klupi Rijeke te se također okitio trofejem, Rabuzinovim suncem, uz finalnu pobjedu nad Dinamom.

  • +6
Hrvatski telekom Prva liga, 9. kolo, NK Istra 1961 - HNK Rijeka Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marusic/PIXSELL