VAŽNE OBAVIJESTI

Idete na Dinamo? Tada ovo morate pročitati!

21.08.2013 u 10:31

Bionic
Reading

Dinamo večeras od 20.45 protiv Austrije Beč igra prvu utakmicu play-offa Lige prvaka, a s obzirom na to da se očekuje više od 20 tisuća gledatelja iz kluba su odlučili navijačima još jednom ponoviti informacije kako bi sve na stadionu i oko njega sve prošlo u najboljem redu.

Evo najvažnijih poruka i informacija iz Maksimirske 128.

1. Što ranije na stadion
Prije svega, pozivamo sve gledatelje da dođu što ranije na stadion kako bi se izbjegle gužve. Stadion svoja vrata otvara dva sata prije početka utakmice (u 18.45), a bit će organizirani 'predulazi' na kojima će se kontrolirati ulaznice i identifikacijski dokumenti kako bi se stvarale što manje gužvi na ulazima na tribine.

2. Obavezan identifikacijski dokument
Po Zakonu o osobnoj iskaznici (Članci 3 i 15) osoba starija od 16 godina s prebivalištem u Hrvatskoj dužna je sa sobom uvijek imati osobnu iskaznicu i dati je na uvid u slučaju traženja od strane zakonom ovlaštenih osoba. Što se tiče osoba mlađih od 16 godina, dužni su na utakmicu ponijeti osobnu iskaznicu (ukoliko imaju),rodni list, domovnicu ili putovnicu.

3. Sjesti na sjedalo s ulaznice
Obavezno je poštivanje reda sjedenja koji će osiguravati redari. Izuzetno je bitno da svaka osoba sjedi na svojem mjestu s ulaznice jer vlasnik ulaznice odnosno onaj čije je ime i prezime na istoj odgovara za to mjesto.


4. Bez rasističkih, homofobnih i ostalih oblika diskriminacije

'Može momčad biti sjajna, čak možda i najbolja momčad Dinama u zadnjih 15-ak godina, ali nažalost bit ćemo prisiljeni da bez obzira na to što dečki ostvare na terenu, zbog ponašanja huligana Dinamo neće biti sudionik Lige prvaka ili će se igrati utakmice pred praznim stadionom. Ako želimo biti dio te priče moramo i ponašanjem biti dio Europe. Sljedeća kazna je bitno veća novčana kazna, zatvaranje stadiona, oduzimanje bodova pa izbacivanje iz Europe', rekao je dan uoči utakmice glavni direktor Dinama Tomislav Svetina u vezi novog disciplinskog postupka koji je UEFA otvorila protiv Dinama. Već smo igrali jednu utakmicu bez podrške s istočne tribine, nemojmo dozvoliti da se tako nešto, ili ne daj Bože još nešto gore, više ikada ponovi.

5. Mogu li na stadion unijeti kišobran
Neće biti potrebe za kišobranima jer će vrijeme na utakmici biti idealno – oko 20 Celzijusa i bez padalina.

6. Bodrite Modre i uživajmo u Ligi prvaka

Od prve do zadnje minute navijajte za najdraži klub i pomognite Dinamu da treću godinu zaredom u Zagreb i Hrvatsku dovede najbolje klubove i nogometaše svijeta – idemo zajedno u Ligu prvaka!