ZOV REALA

Ibrahimović odlazi na megdan omraženoj Barci?

02.07.2012 u 13:20

Bionic
Reading

Prvi put nakon 2003. Zlatan Ibrahimović je ostao bez naslova nacionalnog prvaka sa svojim klubom i tijekom ljeta bi mogao promijeniti sredinu

Milan je pod sve većim pritiskom bogatih interesenata za usluge robusnog Šveđanina, a posljednji iz reda 'prosaca' mogao bi se lako pokazati kao nepremostiva prepreka za čelnike Milana koji su najavili ostanak svog najboljeg igrača.

Njegov zastupnik Mino Raiola za Corriere je rekao kako je teško ocijeniti hoće li Zlatan ostati na San Siru, a usporedno su se pojavili i napisi da je u akciju krenuo madridski Real.

Nakon što su transfernu odštetu za Luku Modrića ocijenili previsokom u Madridu rade novu strukturu ljetnog budžeta za pojačanja i Jose Mourinho je navodno Ibrahimovića postavio na vrh prioriteta na poziciji napadača.

Osim moćne špice golemog iskustva u Ibrahimoviću bi Mourinho dobio i klasičnog 'ratnika s ciljem', odnosno igrača koji nakon kratke epizode u Barceloni teško podnosi katalonski ponos. Teško bi ga u sportskom smislu išta zadovoljilo više nego trijumf nad Kataloncima u sezoni koja će odrediti je li došao kraj Barcelonine dominacije.

Milan već dulje na popis svojih želja stavlja Realovog veznjaka Xabija Alonsa, ali teško je očekivati da bi se Mourinho odrekao pouzdanog reprezentativca iako bi takav aranžman gotovo osigurao Zlatanovo dovođenje na Bernabeu.

U cijeloj priči nije nevažno ni da bi Ronaldo dobio dostojnog rivala za izvođenje slobodnih udaraca