ODE KARIJERA!

IAAF suspendirao Piščalnikovu

08.12.2012 u 16:17

Bionic
Reading

Piščalnikova je bila pozitivna na nenajavljenom dopinškom testu 20. svibnja, uoči Olimpijskih igara u Londonu gdje je kasnije osvojila srebrnu medalju. Iako je europska prvakinja iz 2006. godine zatražila i analizu B uzorka, i on je bio pozitivan na zabranjenu supstancu oksandrin

Međunarodna atletska federacija (IAAF) suspendirala je do daljnjega rusku bacačicu diska Dariju Piščalnikovu zbog pozitivnog nalaza na anabolički steroid, prenosi L'Equipe.

Piščalnikova je bila pozitivna na nenajavljenom dopinškom testu 20. svibnja, uoči Olimpijskih igara u Londonu gdje je kasnije osvojila srebrnu medalju.

Iako je europska prvakinja iz 2006. godine zatražila i analizu B uzorka, i on je bio pozitivan na zabranjenu supstancu oksandrin.

Kako je ovo Ruskinji drugi dopinški prijestup u karijeri (2008. godine kažnjena dvogodišnjom suspenzijom zbog manipulacije dopinškim uzorcima), očekuje se da će joj biti oduzeta srebrna olimpijska medalja, kao i i da će uslijediti doživotni izgon iz sporta.

U slučaju brisanja londonskog rezultata Ruskinje, bronca će otići u ruke četvrtoplasiranoj Kubanki Yarelys Barrios (66.38).

Podsjećamo, zlato u bacanju diska u Londonu osvojila je Hrvatica Sandra Perković hicem od 69.11 metara.