NOĆ ZA PAMĆENJE

I statistika dokazuje kako je to bilo ČUDO!

08.11.2012 u 09:47

Bionic
Reading

Tony Watt, 18-godišnji nogometaš Celtica, u utorak je debitirao u Ligi prvaka i to na nevjerojatan način. Postigao je pogodak za 2:0, a njegova je momčad na koljena bacila Barcelonu (2:1)...

Asistirao je Wattu njegov vratar, a tom prilikom je gadno pogriješio Xavi koji nije uspio zaustaviti loptu. Iskoristio je to Watt, te je vidjevši istrčaloga Victora Valdesa pospremio lako loptu u mrežu za 2:0. Završilo je 2:1 nakon što je u 91. minuti pogodak postigao Leo Messi, ali Barça je na kraju teren napustila kao poražena momčad.

'Vidio sam Valdesa kako istrčava. Rekao sam sebi samo je stavi iza njega. I uspjelo je,' rekao je za Sky Sports i nastavio:

'Je li ovo moj najbolji trenutak u karijeri? Naravno da jest, moja karijera je mlada. Pa, ovo je čudo. Tko je mogao zamisliti da možemo pobijediti Barcelonu, a ja sam uz to postigao pogodak. Od ovoga bolje ne postoji,' govorio je mladi nogometaš i dodao:

'Navijači su bili fenomenalni. Treslo se sve, od početka do kraja. Dok sam sjedio na klupi (op.a. Watt je ušao u igru u 72. minuti) je bilo nevjerojatno. Buka je bila zaglušujuća, genijalna. Ovo je fantastična večer,' završio je Watt.

I ovoga je puta katalonski sastav bio dominantan, kako u posjedu lopte (72%), tako i udarcima prema golu (24-5) i u njegov okvir (14-4). Međutim, pobjedu je odnio Celtic proslavivši tako 125. godišnjicu kluba.

Čudo iz Glasgowa

'Ista stvar dogodila nam se na Camp Nou. Oni su igrali defenzivno i čekali su na brze kontranapade. Osjećaju se vrlo ugodno nakon kornera i prekida i tako su zabili svoja dva gola,' zaključio je Messi.

Barcelonin trener Tito Vilanova čestitao je svojim igračima, ali i protivnicima.

'Nemam za što kriviti igrače, naprotiv. Moram im čestitati na naporu od početka. Mislim da smo zaslužili pobjedu i pokušavali smo sve do kraja. Omogućili smo im samo dva kornera, a primili smo gol iz jednog od njih. Moramo čestitati Celticu na njihovoj dobroj utakmici, na pobjedi i spektakularnim navijačima. Atmosfera na stadionu bila je spektakularna. Moramo im čestitati na njihovih 125 godina i poželjeti još njih puno,' rekao je Vilanova.

S druge strane, menadžer Celtica Neil Lennon, bio je, naravno, oduševljen.

'Ovo je jedna od najponosnijih večeri u mojoj karijeri. Moji igrači uložili su nevjerojatan napor i pobijedili najbolju momčad na svijetu. Bio je to najteži ispit u njihovim karijerama, a oni su ga položili s najvišim ocjenama. Uspjeli smo zahvaljujući momčadskom radu i disciplini. Sada imamo dobre šanse za prolaz. Želim da igrači uživaju u trenutku.'