ARE - VELESLALOM

I seriji lijepe Slovenke došao je kraj

19.12.2012 u 20:34

Bionic
Reading

U švedskom zimovalištu Åreu u srijedu je vožen peti veleslalom sezone za skijašice, u Svjetskom kupu. Ujedno, Åre je označio kraj dominacije Slovenke Tine Maze u ovoj disciplini...

Na prethodna četiri veleslaloma ove sezone Maze je pobjeđivala, te je na sjeveru Švedske imala priliku izjednačiti ono što su ranije u povijesti ostvarile Moser-Pröll i Vreni Schneider, koje su slavile na pet uvodnih veleslaloma u sezoni. No, Maze je ovom prilikom zauzela treće mjesto, a ispred nje su bile pobjednica, Nijemca Viktoria Rebensburg, te drugoplasirana Austrijanka Anna Fenninger.

Rebensburg je došla do devete pobjede u karijeri u Svjetskom kupu. Osmo je to njeno slavlje u veleslalomu, te prvo ove sezone.

Olimpijska pobjednica u ovoj disciplini i svjetska prvakinja od prije tri godine je bila vodeća i nakon prve vožnje, te je u drugom laufu zadržala prednost i nadmašila rezultat od Fenninger.

Maze je nakon prve vožnje bila druga, a na kraju je skliznula za još jedno mjesto. No, i dalje je uvjerljivo vodeća i u ukupnom redoslijedu Svjetskoga kupa, kao i u veleslalomu.

Svjetski kup, Åre (veleslalom):
1. Viktoria Rebensburg (Njem) 2:28.94
2. Anna Fenninger (Aut) +0.62
3. Tina Maze (Slo) +0.91
4. Tessa Worley (Fra) +1.10
5. Frida Hansdotter (Šve) +1.27...

Ukupni redoslijed Svjetskog kupa:
1. Tina Maze (Slo) 859
2. Maria Höfl-Riesch (Njem) 508
3. Kathrin Zettel (Aut) 466
4. Lindsey Vonn (SAD) 414...

Redoslijed u veleslalomu:
1. Tina Maze (Slo) 460
2. Kathrin Zettel (Aut) 306
3. Viktoria Rebensburg (Njem) 256