TKO ĆE NA OI?

I braća Skelini u konkurenciji za London

02.04.2012 u 09:01

Bionic
Reading

Braća Nikša i Siniša Skelin iz splitskog Gusara vraćaju se na međunarodnu pozornicu. U dvojcu bez kormilara braća Skelin na jarunskoj utrci za izbornu vrstu osvojili su prvo mjesto i nametnuli se izborniku Krešimiru Ižakoviću

Skelini će sudjelovati i na tradicionalnoj veslačkoj utrci Croatia Open na Jarunu 14. i 15. travnja.

'Zatim ih očekuje nastup na prvoj utrci za Svjetski kup u Beogradu od 2. do 5. svibnja te olimpijske kvalifikacije u Luzernu od 20. do 23. svibnja', obavijestio je Zdravko Gajšak, tajnik Hrvatskog veslačkog saveza.

Taj put proći će i članovi četverca bez kormilara u sastavu Karlo Udovičić (Mladost), Marin Bogdan (Jadran, Rijeka) te Branko i Marin Begović (Jadran, Zadar).

U ženskoj konkurenciji sudionice olimpijskih kvalifikacija u Luzernu bit će članice posade u dvojcu bez kormilara Sonja Kešerac i Maja Anić iz osječkog Iktusa. One su 2010. bile 8. na svijetu, a lani zbog bolesti Maje Anić nisu uspjele obraniti to mjesto koje bi ih izravno 'odvelo' na Olimpijske igre.

'Umjesto na regati Croatia Open, Sonja Kešerac i Maja Anić nastupit će na međunarodnoj utrci u talijanskom Piedilucu. Tamo će imati dostojnu konkurenciju', dodao je Zdravko Gajšak.

Sudionik olimpijskih kvaklifikacija bit će i Mario Vekić (Nova, Zagreb) u samcu.

Članovi olimpijskog četverca na pariće Valent Sinković, Damir Martin, Martin Sinković i David Šain na izbornoj jarunskoj utrci veslali su u samcima. Prvo mjesto osvojio je Damir Martin.

Rezultati izbornih utrka - samac: 1. Damir Martin (Trešnjevka), 2. Valent Sinković (Mladost 1), 3. Mario Vekić (Nova), 4. Martin Sinković (Mladost 2), 5. David Šain (Iktus 1), 6. Vito Čavrlj (Gusar);
dvojac bez kormilara: 1. Gusar 1 (Siniša i Nikša Skelin), 2. Mladost/Jadran, Rijeka (Karlo Udovičić, Marin Bogdan), 3. Jadran, Zadar (Branko i Marin Begović), 4. Gusar 2 (Dražen Čulić, Alen Banovac).
Sonja Kešerac i Maja Anić u dvojcu bez kormilara veslale su u B finalu utrke veslača u samcima. Bile su prve u vremenu 7:41,95.