1:1 PROTIV KIJEVA

I bez pomoći Fortune 'modri' stigli do boda

04.12.2012 u 23:01

Bionic
Reading

Dinamo je odigrao vrlo dobru utakmicu na užasnom travnjaku prekrivenom snijegom i zaslužio je pobijediti. No na kraju sumnjamo da će se itko u klubu žaliti na konačnih 1:1

Hrvatski prvak se negdje zamjerio sreći! Je li ona sreća koju su 'modri' imali protiv Ludogoreca, kad su zabili duboko u sudačkoj nadoknadi i prošli bugarskog predstavnika u Ligi prvaka, bila prijelomna ili božica Fortuna ima neke druge planove s Dinamom, teško je reći, no činjenica je da zagrebački nogometaši ne mogu zabiti ni onda kad je teže promašiti, da golmani brane nemoguće ili se umjesto mreže tresu vratnice.

Protiv Kijevljana zagrebački Dinamo je odigrao zaista dobru utakmicu, pogotovo u prvih sat vremena, no iako je travnjak bio nevjerojatno loš za igru i premda je jaka snježna mećava onemogućavala kombinatoriku, 'modri' su napadali, kombinirali, pucali… Ali lopta jednostavno nije htjela u mrežu. Čop je pogodio vratnicu, golman Koval hvatao je lopte kad se činilo da nije niti blizu, a na kraju prvog dijela Kijevljani su i postigli gol kakav je tipičan za hrvatskog predstavnika u Ligi prvaka.

Jarmolenko je pucao, tko zna je li to bio lob ili nespretan udarac, no lopta je odsjela u mreži nakon što je 'liznula' vratnicu i odbila se od Kelave. Igrala se posljednja sekunda sudačke nadoknade prvog dijela!

U drugom dijelu domaći Dinamo je nastavio s dobrom igrom. Imali su domaćini terensku premoć, više udaraca prema suparničkom golu, čak i 100-postotnu priliku Beqiraja, no u konačnici nije bilo efekta. Mreža se nije zatresla! Tek u 60. minuti bio je primjetan pad tempa, a Kruno Jurčić to je pokušao promijeniti uvođenjem Krstanovića i Pivarića.

Iako je do 90. minute 'modri' sastav napadao, do izjednačenja nije stigao. Srećom, Krstanović se nije predao u trećoj minuti sudačke nadoknade, i dalje je trčao za već izgubljenom loptom i na kraju izborio jedanaesterac. Stasiti napadač sam je izveo penal i izjednačio.

Tako je Dinamo ipak zaustavio nisku od 11 poraza za redom u Ligi prvaka, a ovaj remi izboren je ne samo zasluženo, nego i više od toga. Već spomenuta Fortuna u njemu nije odigrala nikakvu pozitivnu ulogu. Štoviše, kad se pogleda statistika, dojam, prilike… zagrebački Dinamo je trebao pobijediti.

No sumnjamo da će se itko u klubu buniti i protiv tog remija…

Liga prvaka, Skupina A, 6. kolo
Dinamo Zagreb 1 1 Dinamo Kijev
Strijelci
0:1 A. Yarmolenko (45') 1:1 I. Krstanović (11m, 90')
Sastavi
I. Kelava
J. Šimunić
D. Vida
L. Ibáńez
Š. Vrsaljko
A. Ademi
M. Brozovic (71' J. Pivaric)
M. Kovacic
Sammir
F. Beqiraj
D. Cop (60' I. Krstanovic)
M. Koval
T. Mikhalik
O. Vukojević
T. Taiwo
Betao
M. Veloso
D. Garmash
Dudu (82' A. Mehmedi)
A. Yarmolenko
I. Brown (76' M. Rubén)
L. Haruna (90' A. Bogdanov)
Žuti kartoni
D. Vida 11'
M. Brozovic 47'
I. Krstanovic 90'
Dudu 65'
A. Yarmolenko 90'