BUNDESLIGA

HSV prekinuo čudesnu seriju Mainza

16.10.2010 u 17:53

Bionic
Reading

U 8. kolu njemačkog nogometnog prvenstva Bayern, čiji su ključni igrači na listi ozlijeđenih, pobijedio je Hannover sa 3:0, a trostruki strijelac bio je Gomez (21, 77, 90). Bavarcima na ruku ide i to što je Mainz zaustavljen u svojoj pobjedničkoj seriji

Danijel Pranjić je odigrao cijelu utakmicu za Bayern na poziciji defenzivnog veznjaka u paru sa Ottlom, dok je Ivica Olić na oporavku nakon operacije slomljenog nosa.

Mainz, koji je imao stopostotni učinak u prvih sedam kola, na domaćem je terenu poražen od HSV-a 0:1, a pobjednički zabio je Guerrero u 89. minuti. Igrač HSV-a Mladen Petrić još uvijek je na listi ozlijeđenih

U dvoboju Schalkea i Stuttgarta, momčadi za koje se očekivalo da će se boriti za vrh prvenstvene ljestvice, a uoči 8. kola su bile na dnu, rezultat je bio 2:2. Pogotke za Schalke postigli su Edu (29) i Huntelaar (80-11m), dok su strijelci za Stuttgart bili Gebhart (15) i Harnik (74). Ivan Rakitić, koji se je u utorak ozlijedio igrajući za mladu reprezentaciju Hrvatske, nije bio u sastavu Schalkea.

Werder Bremen je svladao Freiburg 2-1, a bivši igrač Karlovca veznjak Zvonko Pamić bio je na klupi za pričuve Freiburga

U petak je Borussia Dortmund na gostovanju pobijedila Köln 2:1. Na vratima Koelna, kojeg vodi hrvatski stručnjak Zvonimir Soldo, branio je Miro Varvodić kojem je to bio bundesligaški debi, a Mate Jajalo je za Koeln igrao do 76. minute.

Današnji rezultati:
Bayern - Hannover 3:0
Mainz - HSV 0:1
Schalke- Stuttgart 2:2
St. Pauli - Nürnberg 3:2
Werder - Freiburg 2:1