HT prva liga

Hrvatskom prvoligašu prekipjelo: 'Dobivamo kartone i suci griješe protiv nas. Kriteriji nisu jednaki!'

07.10.2019 u 10:26

Bionic
Reading

Predsjednik Gorice Nenad Črnko nije skrivao nezadovoljstvo nakon poraza u Osijeku

Gorica je u 11. kolu Hrvatski Telekom Prve lige poražena na gostovanju kod Osijeka u gradskom vrtu s 2:1. Nisu gosti loše stajali na terenu, dapače, imali su dosta šansi i u dijelu utakmice bili i bolja momčad, a u zadnjoj minuti sučeve nadoknade i pogodili stativu. U Gorici su nakon utakmice bili jako razočarani suđenjem Ivana Vučkovića.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

'Dugo smo tolerirali situacije koje su nas, ili bi nas mogle, koštati pozicija koje zaslužujemo, ali način na koji se sve događa ne može izbjeći naše ogorčenje i reakciju. Gorica je teško oštećena u Osijeku prošlog proljeća i onda su nas dvije velike pogreške pomoćnog suca koštale plasmana u Europu', rekao je predsjednik Gorice Nenad Črnko u razgovoru za SportNews.hr pa nastavio:

'Sjetimo se četvrtog kola i utakmice u Splitu kada nam nije dosuđen kazneni udarac u 15. minuti kod rezultata 0:0 gdje bi Gorica aktivnim rezultatom u toj utakmici sigurno i nakon te petnaeste minute igrala ozbiljnu ulogu'.

Črnko nije baš bilo tko i, s obzirom na to da je i član Izvršnog odbora HNS-a, njegove riječi imaju posebnu težinu.

'Jučer je Gorica pokazala da se igrom i pristupom može nametnuti za više od pete pozicije i pomrsiti račune većim i bogatijim klubovima HNL-a, ali tada, opet pogreškom suca i dosuđivanjem nepostojećeg kaznenog udarca za Osijek, a onda i posljedičnim isključujućim kartonom za Ljubisavljevića, nas se gura u poraz i deficit na terenu”, objasnio je Črnko razloge nezadovoljstva pa dodao:

'Ne možemo tolerirati ovakav odnos, baš kao što ne možemo i ne smijemo tolerirati različite kriterije prema klubovima koji imaju respekt i ostalim klubovima koji ga u nogometu ili HNL-u moraju tek izgraditi. Isto tako, ne mogu se oteti dojmu nas po defaultu proglašavaju čvršćom ekipom u HNL-u pa si onda svi daju pravo da se na štetu Gorice razmašu kartonima, jer mi kao igramo čvrsto a drugi ne. Takvo ponašanje prema Gorici stavlja pod povećalo svaku utakmicu, a pogotovo one gdje se u identičnim situacijama na obje strane žutim kartonima kažnjavaju samo igrači Gorice'.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

Črnko je za kraj dodao i kako neće stati samo na riječima već će poduzeti i neke mjere koje će sigurno zabrinuti čelnike HNS-a.

  • +8
Hrvatski Telekom Prva liga, 11. kolo, NK Osijek - HNK Gorica Izvor: Pixsell / Autor: Dubravka Petric/PIXSELL

'Gorica je u svim segmentima klub koji je uzor i želimo biti dio cjeline koja gradi bolji nogomet i uvjete u HNL-u. Prvi smo ozbiljno shvatili obavezu i uložili značajan novac u završetak VAR prostorije. Konstantno stojimo na raspolaganju što se tiče edukacije koja je nužna. Taj smo novac mogli usmjeriti u dodatno jačanje kadra pa, kao i drugi, čekati zimu. Zbog svega ćemo tijekom ovog tjedna vrlo ozbiljno razmisliti i otkazati sve daljnje VAR edukacije na našem stadionu', zaprijetio je Črnko nakon susreta u Osijeku.

Hrvatska 1. liga

Rijeka-Lokomotiva1:1
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Hajduk1172223
2.Dinamo Zagreb1071222
3.Osijek1154219
4.Rijeka1054119
5.Gorica1143415
6.Lokomotiva1143415
7.Istra 19611124510
8.Slaven Belupo1131710
9.Inter Zaprešić111467
10.Varaždin111467

Sljedeće utakmice

19.10.Lokomotiva-Hajduk
19.10.Slaven Belupo-Rijeka
19.10.Inter Zaprešić-Osijek
19.10.Varaždin-Istra 1961
19.10.Gorica-Dinamo Zagreb