UPITAN EURO U ARENI

Hrvatskoj prijeti velika sportska sramota, a evo što kaže predsjednik HRS-a

09.01.2018 u 20:15

Bionic
Reading

Tvrtka Ingra, koja je izgradila zagrebačku Arenu, zbog dugovanja prema njoj, zaprijetila je zatvaranjem dvorane uoči Europskog rukometnog prvenstva koje počinje u petak

Prvo je bio problem sa splitskom Spaladium Arenom, a sada se dogodila nova afera. Zagrebački holding navodno mjesecima zavlači s plaćanjem najamnine, a iz Ingre tvrde kako su im ostali dužni 1,4 milijuna kuna još od proteklog SP-a.

Takav razvoj događaja zasigurno ne ide u nikome u korist, a prijetnjom da će zatvoriti dvoranu Ingra želi prisiliti Vladu i grad Zagreb da plate dugove.

>> Srpski rukometaš reagirao na izjavu Alilovića: Žalosno je što nas svi tako gledaju...

Zagrebačka Arena je domaćin skupine C, kao i skupine I u drugoj fazi po grupama, te same završnice (polufinala, utakmica ze treće mjesto i finale) pa je jasno kakav bi skandal i sramota bila da vrata Arene ostanu zatvorena za rukometni Euro. Nadajmo se da se takav scenarij neće dogoditi.

>> Riječi srpske rukometne legende snažno će odjeknuti u hrvatskoj javnosti

  • +3
Zagrebačka Arena prije rukometnog Eura Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

Za HRT je o toj temi govorio predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac.

'Ne vjerujem da će se to na takav način odraziti da bi se u pitanje dovelo odigravanje utakmica u zagrebačkoj Areni', rekao je Grahovac te dodao:

'Iznenađen jesam, ali sad što je iza toga doista ne znam. Teško mi je to uopće shvatiti, dva-tri dana prije prvenstva, ali moramo pričekat i onda ćemo komentirati. Moramo vidjeti hoće li uopće biti nekog dopisa.'

Ingra potražuje dodatnih dva milijuna eura za poteklih sedam godina najma Arene.

  • +5
Prijateljska utakmica: Hrvatska - Crna Gora Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL