PAR DANA PRIJE EURA

Očaj u obitelji Karabatić; bio bi to strašan udarac za Francusku

08.01.2018 u 08:25

Bionic
Reading

Francuska rukometna reprezentacija mogla bi doživjeti težak udarac uoči početka Europskog prvenstva u Hrvatskoj, jer je upitan nastup Luke Karabatića (29)

Francuzi su prvi favoriti prvenstva Starog kontinenta, a već dugo se njihovi uspjesi temelje na čvrstoj obrani. Posljednjih godina jedan od njihovih najvećih defanzivnih aduta bio je Luka Karabatić, ali on najvjerojatnije neće vidjeti Hrvatsku.

Pivot PSG-a ozlijedio se u pripremnoj utakmici protiv Egipta u kojoj je Francuska slavila 33:23. Karabatić je nastradao u 41. minuti utakmice kada je istegnuo ligamente na zglobu desne noge.

'Odmah smo mu pružili prvu pomoć, ali ćemo morati izvršiti dodatne preglede kako bi utvrdili pravo stanje i hoće li se oporaviti na vrijeme,' poručili su iz Francuske.

>> Jedna izjava iz srpske svlačionice o Karabatiću neće dobro sjesti nikome u Hrvatskoj

Inače, francuski izbornik Didier Dinart nije preveliki optimist pa je već pozvao zamjenu isto iz PSG-a Benjamina Afgoura, a reprezentacija utakmicu prvog kola na Euru igra u petak protiv Norveške.

  • +2
Finale rukometnog SP-a, Francuska - Norveška Izvor: Cropix / Autor: Ante Čizmić

Luka je četiri godine mlađi brat od Nikole, prve zvijezde Francuske, a s reprezentacijom je zasad osvojio dva svjetska zlata (2015., 2017.), jedno europsko najsjajnije odličje (2014.) te olimpijsko srebro (2016.).

>> Uoči Eura u Hrvatskoj ovaj video oduševit će svakog rukometnog fana