SKANDAL

Rukometnom EP-u u Hrvatskoj prijeti debakl; ne može se igrati u zagrebačkoj Areni?

09.01.2018 u 16:59

Bionic
Reading

U Hrvatskoj ništa ne može proći bez skandala i afera pa tako ni predstojeće Europsko rukometno prvenstvo koje se možda neće igrati u zagrebačkoj Areni

Oko rukometa uvijek neki problemi pa se tako par tjedana prije samog početka natjecanja nije se znalo hoće li se skupina u kojoj je Hrvatska igrati u splitskoj Spaladium Areni.

Nakon što je ipak postignut dogovor između grada i HRS-a novi skandal, ali ovaj je vezan uz dvoranu u Zagrebu u kojoj se igraju prvo utakmice skupine C, pa skupine I druge faze, zatim polufinala, dvoboj za treće mjesto i finale.

'Šaljemo dopis Hrvatskom rukometnom savezu da se utakmice Eura neće moći igrati u Areni Zagreb', rekao je za 24 sata Igor Oppenheim, predsjednik uprave Ingre, tvrtke koja je izgradila dvoranu.

Naime, za proteklih sedam godina najma Arene trebalo je platiti dodatnih dva milijuna eura. Taj iznos je podmirio Zagrebački holding, a Vlada je sve stopirala (zajedno plaćaju račune), jer smatra da se treba platiti manje i sve je poslano na provjeru još prije šest mjeseci. Ingri je dosta zavlačenja od Vlade i iskoristila je Euro da povuče drastičan potez.

  • +5
Prijateljska utakmica: Hrvatska - Crna Gora Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

'Poučeni prethodnim iskustvom, kada su nam nakon SP-a u rukometu ostali dužni 1,4 milijuna kuna koje nikada nisu platili, odlučili smo se na ovaj potez ako ne dobijemo ovjereno izvješće o izračunu i pristanu platiti taj iznos Zagrebačkom holdingu kako bi oni dalje podmirivali obveze.'

  • +16
Hrvatska rukometna reprezentacija - druga faza priprema za Euro 2018 Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic/PIXSELL