KROZ PATNJU DO USPJEHA

Hrvatsko hrabro srce; od invalidskih kolica do meča za titulu

11.03.2016 u 07:38

Bionic
Reading

Ivan Gluhak i Laszlo Senyei susrest će se idućeg petka na 23. po redu događanju u organizaciji Final Fight Championshipa. Hrvatska promocija će ovom prigodom po drugi put posjetiti glavni grad Austrije, a dvojici sjajnih boraca će pružiti priliku da se nađu u meču koji će odrediti prvog FFC prvaka u velter kategoriji

Perthesova bolest, nekoliko lomova, dislokacija i operacija nisu zaustavili zagrebačkog 'Bravehearta' na putu prema samom vrhu kategorije s puno konkurencije. Ivan je jedan od najlojalnijih članova FFC rostera i u Beču će po šesti put stupiti u ring ugledne promocije. Ono što ga čini posebnim u očima čelnika FFC-a je činjenica da je sudjelovao i pobijedio u prvom MMA meču u povijesti ove organizacije, piše Fight Site.

Tri godine nakon FFC debija Ivanu će na putu do prestižne titule stajati Laszlo Senyei. Riječ je o neporaženom Mađaru koji mu je u svibnju 2013. nanio poraz i to u meču u kojem je Gluhak potpuno dominirao sve do sredine treće runde. Hrvatskom borcu je tada u posljednjoj dionici na trenutak pala koncentracija i Senyei je to savršeno iskoristio kako bi izveo polugu na ruci te na taj način zaključio dvoboj u Osijeku.

Sa Senyeijem ste se već borili u Osijeku i u tom ste susretu dominirali većim dijelom meča, no onda je Mađar polugom na ruci preokrenuo stvari u svoju korist. Što ste naučili iz tog susreta i kako prognozirate idući?

'Mislim da ga kao borca dovoljno poznajem. Pogledao sam sve njegove mečeve i mogu reći da je u dvije godine jako puno napredovao, ali mislim da imam rješenje za njega. Cijenim ga kao borca, on je dobar i pošten dečko. Definitivno je riječ o jednom od boljih boraca u toj kategoriji. Obojica smo zaslužili borbu za pojas.'

Malo fanova je upoznato s činjenicom da ste u djetinjstvu bolovali od Perthesove bolesti - je li ona ostavila nekih posljedica na vašu borilačku karijeru?

'Od treće do šeste godine sam praktički bio prikovan za invalidska kolica. Nisam mogao hodati i prošao sam dvije teške operacije. Danas ne osjećam nikakve posljedice. Hvala Bogu pa je sve dobro prošlo. Više je na mene utjecala ova operacija šake, kod promjena vremena osjećam da me boli dio na kojem se dogodio prijelom. Imao sam ja dosta ozljeda, dvije operacije kuka, operacija šake, dva puta lom šake, dva puta puknuće bubnjića, iščašio sam oba ramena… sad se mogu zaustaviti, nema potrebe da nabrajam i ostale', kroz smijeh je izjavio Gluhak.

Revanš Gluhaka i Senyeija, kao i ostatak sjajne FFC 23 priredbe, ne propustite pogledati u izravnom prijenosu na Fight Channelu i Fightchanneltv.comu. Početak bečke priredbe na rasporedu je 18. ožujka u 20 sati.

Cijeli intervju sa sjajnim hrvatskim borcem pročitajte OVDJE