NEUMOLJIVE BROJKE

Hrvatski vratari najgori na Euru; najlošiji postotak obrana, niti jedan sedmerac skinuli...

17.01.2018 u 11:46

Bionic
Reading

Hrvatski vratari nisu u formi na rukometnom Euru, statistika nakon prve tri utakmice u skupini je neumoljiva, no nadamo se da će biti bolje u drugom krugu inače nam se loše piše...

Hrvatski vratari nisu u formi na rukometnom Euru, statistika nakon prve tri utakmice u skupini je neumoljiva, no nadamo se da će biti bolje u drugom krugu inače nam se loše piše...

I na zadnjim velikim natjecanjima javnost nije bila zadovoljna s golmanima, a najveći ceh je platio Mirko Alilović koji je jedno vrijeme i otišao iz nacionalne vrste pogođen kritikama. Vratio se sada za Euro u Hrvatskoj, uz njega tu su još Ivan Stevanović i Ivan Pešić, ali nitko od njih nije oduševio.

  • +7
Hrvatski vratari na rukometnom Euru 2018. Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Hrvatska je dobila prve dvije utakmice pa je mali broj obrana naših golmana 'zamaskiran', ali nakon odlučujućeg susreta skupine protiv Švedske, kad su zakazali i igrači u defanzivnim zadacima, nije se mogla ignorirati nova loša večer vratara. Službena statistika Eura je neumoljiva, naši vratari su među najgorima.

Na prvenstvu je 16 reprezentacija, a 'najbolji' golman Hrvatske je zasad Stevanović koji je nalazi na diobi od 16. do 18. mjesta po postotku obrana (27 posto, 13-48), zajedno s Francuzom Dumoulinom i Dancem Landinom, ali te dvije zemlje imaju drugu dvojica vratara koji su jako visoko po broju obranjenih pokušaja. Tako je prvi golman 'galskih pijetlova' Gerard na šestom mjestu sa 36 posto, a Danac Green Krejberg je zasad prvi na Euru sa čak 43 posto.

Inače, na drugom mjestu po postotku obrana je Šveđanin Appelgren sa 42 posto, a treći Čeh Galia sa 41 posto. A druga dvojica hrvatskih vratara? Mirko Aliović je na 18 posto (6-34), a Ivan Pešić na 13 posto (2-16). Jako loše!

Ukupno sva trojica imaju 21 obranu od 100 udaraca što je katastrofalnih 21 posto. Znate koja reprezentacija je lošija? Niti jedna, Crnogorci i Mađari su malo bolji s 22 posto...

  • +21
Hrvatska - Švedska, 3. kolo Eura 2018. Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

I još jedan katastrofalan podatak. Hrvatski vratari uz golmane Mađarske i Španjolske jedini nisu obranili niti jedan sedmerac na Euru. Naši su imali devet prilika, a niti jedan udarac nisu zaustavili, a spomenuti vratari Mađari i Španjolci imaju po 0-6 sa sedam metara.      

  • +17
Hrvatski navijači, Hrvatska - Švedska, 3. kolo Eura 2018. Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL