REAKCIJA NAŠEG STRUČNJAKA

Nakon švedske lekcije izbornik Červar smogao snage i priznao...

16.01.2018 u 22:39

Bionic
Reading

Poslije poraza od Švedske pred novinare je došao hrvatski izbornik Lino Červar koji je pokušao objasniti razloge ovog neočekivanog posrtaja

Červar je u dvoboju sa Šveđanima pokušavao na razne načine preokrenuti tijek susreta koji je išao u korist Šveđana, ali ništa mu nije uspijevalo.

'Švedska je slavila aposlutno zasluženo. Nadigrali su nas. Od toga  ne bježimo', smogao je snage priznati Červar te nastavio:

'Imali smo loš dan, loše smo otvorili susret i vrlo loše igrali.'

  • +21
Hrvatska - Švedska, 3. kolo Eura 2018. Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

'Obrana nam je bila najslabija dosad, a bez nje nema dobre igre. Pokušavali smo sve varijante, ali nismo bili agresivni, nismo pronašli ritam sve do kraja kad je već bilo kasno', dodao je hrvatski izbornik i pohvalio protivnika:

'Možda su nas zavarale dvije lake pobjede protiv Islanda i  Srbije, i možda nam je to poremetilo koncentraciju. Švedska je vrlo kvalitetna momčad s možda najačom tranzicijom u svijetu, a večeras su bili neprobojni u obrani.  Igrali su pozicijsku zonu, zaustavili su Luku Cindrića i zato smo imali problema.'

'Nisam euforičan ni kad smo pobijeđivali pa neću ni sada spustiti krila. Moramo ovo mentalno prebroditi. Pozivam Zagrepčane da nas dođu bodriti. Razočaran sam, ali se ne predajem', rekao je izbornik.

'Žao mi je Splita koji je bio sjajni organizator. Razgovarao sam s igračima, ali čini se da su nas zavarale te dvije pobjede', jasan je bio Červar.

  • +17
Hrvatski navijači, Hrvatska - Švedska, 3. kolo Eura 2018. Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Vratari nisu u formi, jer niti Stevanoviću niti Pešiću nije išlo protiv Šveđana. 

'Ne, ja neću uprijeti prstom u nikoga. Ovu utakmicu smo izgubili svi. Da je obrana bila bolja možda bi vratari bolje branili. A Mirko Alilović je još uvijek član naše reprezentacije, ja računam na svakog od 21 igrača pa tako i njega.'