joković junak

Hrvatski vaterpolisti slomili Mađarsku i po sedmi put u nizu osvojili medalju na SP-u

27.07.2019 u 11:06

Bionic
Reading

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u dvoboju za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Gwangjuu pobijedila je Mađarsku rezultatom 10:7 (2:1, 2:2, 2:2, 4:2) i tako osvojila brončanu medalju...

Ivica Tucak na kraju ipak može biti zadovoljan. Iako su mnogi vidjeli Hrvatsku kao favorita za osvajanje svjetske titule, Španjolska se pokazala kao nepremostiva prepreka, no naši su se ipak oporavili do ove subote i na kraju osvojili broncu.

  • +3
SP u vaterpolu, borba za broncu: Hrvatska - Mađarska Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Dvoboj protiv Mađarske obilježila su brojna isključenja, kao i loš postotak realizacije igrača više kod obje momčadi, no hrvatski vaterpolisti na krilima odličnog Mara Jokovića ubacili su u drugom poluvremenu u višu brzinu i u završnici slomili protivnika.

Iako je Viktor Nagy mučio naše napadače cijelu utakmicu, Joković mu je uspio utrpati šest komada, a Miloš, Lončar, Benić i Šetka su dodali po jedan, što je bilo dovoljno za trijumf rezultatom 10:7. Za pobjedu je zaslužan i Marko Bijač koji je branio jednako dobro kao i mađarski kolega, uz raspoloženije napadače u svojim redovima.

Osvojena bronca sedma je medalja u nizu za Hrvatsku na svjetskim prvenstvima. Serija je počela zlatom u Melbourneu 2007. godine, uslijedile su tri bronce pa srebro u Kazanju, a onda i novo zlato 2017. u Budimpešti. Naši nisu uspjeli obraniti naslov na SP-u u Južnoj Koreji, ali nova medalja veliki je uspjeh te budi optimizam uoči Igara u Tokiju sljedeće godine...

SP u vaterpolu, borba za broncu:

Hrvatska – Mađarska 10:7 (2:1, 2:2, 2:2, 4:2)