Svjetska liga

Hrvatski vaterpolisti sa stilom osvojili sedmo mjesto u kvalifikacijama; nemoćna Francuska je potpuno potopljena u Debrecenu

10.01.2021 u 18:38

Bionic
Reading

Hrvatska vaterpolska reprezentacija je nastup na europskom kvalifikacijskom turniru Svjetske lige u Debrecenu završila na sedmom mjestu, nakon što je u nedjelju svladala Francusku sa 17:5

Hrvatska vaterpolska reprezentacija je nastup na europskom kvalifikacijskom turniru Svjetske lige u Debrecenu završila na sedmom mjestu, nakon što je u nedjelju svladala Francusku sa 17:5 (4:0, 4:1, 5:2, 4:2). Kod Hrvatske najefikasniji su bili Luka Bukić, Loren Fatović i Maro Joković sa po tri pogotka.

Hrvatski vaterpolisti vraćaju se u domovinu, a sljedeće okupljanje je 25. siječnja u Rijeci. Tada počinju završne pripreme za olimpijski kvalifikacijski turnir u Rotterdamu koji je na rasporedu od 14. do 21. veljače.

Tri najbolje momčadi iz Debrecena ostvarit će pravo nastupa na završnom turniru Svjetske lige u glavnom gruzijskom gradu Tbilisiju (26. lipnja – 2. srpnja), a to su Crna Gora i Grčka, te pobjednik susreta Italija - Španjolska.