'SRAMOTAN POTEZ'

Hrvatski trener za Božić dobio otkaz u prvaku Premier lige

27.12.2014 u 20:12

Bionic
Reading

Uprava aktualnog bosanskohercegovačkog nogometnog prvaka Zrinjskog iz Mostara dala je u subotu otkaz hrvatskom strategu Branku Karačiću, a kao razlog su naveli kako je ambicija ovoga kluba obrana naslova prvaka.

Bosansko-hercegovački Premijerligaš mostarski Zrinjski završio je jesenski dio sezone na trećem mjestu s tri boda zaostatka iza Širokog Brijega i Sarajeva, pa otkaz Karačiću ne djeluje kao jedini razlog vodstva Zrinjskog. Ipak, odluka predsjedništva kluba o raskidu ugovora s dosadašnjim trenerom bila je jednoglasna.

'Branku Karačiću se zahvaljujemo na svemu dosad urađenom i želimo mu puno sreće u daljnjem radu, a u povijesti HŠK Zrinjskog biti će upamćen kao trener koji je donio treći naslov prvaka u Mostar', priopćeno je u iz Zrinjskog uz dodatak kako je odluka uslijedila nakon analize jesenskog dijela sezone kako bi se ekipi jasno dalo do znanja da je ambicija Zrinjskog u ovoj sezoni obrana naslova prvaka i sve ispod toga će se cijeniti kao neuspjeh.

Trener Karačić u izjavi za medije nije krio razočarenje odlukom uprave mostarskog premijerligaša.

'Dobio sam danas uvredljivu 'čestitku' za Božić od ljudi koji vode Zrinjski. Osjećam se povrijeđenim. Potez Uprave Zrinjskog je sramotan', rekao je Karačić.

Branko Karačić je imao bogatu igračku i trenersku karijeru. Igrao je za Osijek, Hajduk, Celrcle Brugge, Gent, Linz, a kao trener s klupe je vodio momčadi Zagreba, Marsonije, Osijeka, Slaven Belupa, Cibalije, Šibenika, Širokog Brijega i Zrinjskog.

Ime novoga trenera Zrinjski će objaviti najkasnije do priprema koje počinju 12. siječnja 2015. godine.