JURČEVIĆ ZA TPORTAL

Hrvatski trener o najluđem potezu koji je ikad vidio

20.08.2014 u 10:03

Bionic
Reading

Nogometaši Bešiktaša odigrali su u prvoj utakmici play-offa kvalifikacija Lige prvaka 0:0 protiv velikog Arsenala i s pozitivnim rezultatom putuju na uzvrat na Emirates. No u 'crno-cijelom' dijelu Istanbula sasvim sigurno žale za pokušajem sa samog početka utakmice, kada je Demba Ba udarcem s centra skoro iznenadio Szczesnyja

Iako se znalo da je Arsenal velik favorit u dvoboju s Bešiktašem, domaća je momčad već u drugoj sekundi utakmice skoro stigla do vodstva. Demba Ba je bio uz loptu na centru, a nakon što je sudac Mažić označio početak, Senegalac koji je stigao u Tursku iz Chelseaja raspalio je po lopti, a vratar Arsenala Wojciech Szczesny jako se namučio da bi je zaustavio na putu prema mreži.

'Nevjerojatan pokušaj i spektakularna akcija - skoro smo došli do vodstva, a da se nismo ni smjestili na klupu. Da je Ba zabio, mislim da bi sigurno bio u konkurenciji za gol godine. I najluđi gol koje sam vidio uživo', pojasnio je situaciju sa samog početka utakmice Nikola Jurčević, trener koji asistira Slavenu Biliću.

Jeste li možda dogovarali da pokuša iznenaditi protivničkog golmana?

'Ni govora, odlučio je to sam od sebe.'

To je dokaz, a što je i Slaven Bilić puno puta naglasio, da je Demba Ba nogometni genijalac?

'On je definitivno veliko pojačanje za naš klub. Stigao je iz velikog kluba i to prije nešto više od mjesec dana, a imamo osjećaj kao da je s nama već jako, jako dugo. Demba Ba je definitivno pun pogodak, što se igračkog znanja tiče. A osim toga, on je divna osoba', opisao je Nikola Jurčević 29-godišnjeg napadača koji je, između ostalih, igrao za West Ham i Newcastle.