DOLAZE SVI NAJBOLJI

Hrvatski tenis u Umagu u najjačem sastavu

23.05.2012 u 11:09

Bionic
Reading

Hrvatski tenis bit će ove godine zastupljen u najjačem sastavu na 23. ATP Vegeta Croatia Openu koji se u Umagu održava od 5. do 15. srpnja. Nakon prošlogodišnjeg finalista Marina Čilića, nastup u Umagu potvrdili su i Ivo Karlović i Ivan Dodig

Ivo Karlović vraća se na najjači hrvatski teniski turnir nakon četiri godine. 'Div sa Šalate' nije dosad imao sreće u Umagu, pa se nada da će ove godine nadoknaditi sve propušteno.

'Nastup u Umagu uvijek je posebno zadovoljstvo za nas hrvatske tenisače. Domaća publika, domaća atmosfera, vrhunski organiziran turnir. Vjerujem da ću svojim igrama opravdati očekivanja i publike, ali i svoja. Vrijeme je za veliki rezultat u Umagu', poručio je Karlović.

Ivan Dodig posljednjih je nekoliko turnira odigrao na zemlji i pokazao da se vraća u formu koja bi mu mogla omogućiti povratak u društvo 50 najboljih tenisača svijeta. Dobar rezultat u Umagu bio bi pravi korak u tom smjeru.

'Iz Umaga uvijek nosim lijepe uspomene, organizatori se trude dovesti najbolje hrvatske igrače i to posebno cijenim. Igranje u Umagu pred domaćom publikom mi je veliki motiv, uvijek dajem sto posto sebe i nadam se da ću ove godine razveseliti svoje navijače. Uz malo sportske sreće, vjerujem da u Umagu mogu ostvariti puno bolji rezultat nego lani', rekao je Dodig.

Uz trojicu hrvatskih tenisača, nastup na 23. ATP Vegeta Croatia Openu potvrdio je i prošlogodišnji pobjednik, Ukrajinac Alexandr Dolgopolov, trenutačno 19. igrač svijeta. U razdoblju između 'dva Wimbledona' i u terminu s još tri druga turnira, Umag je uspio i ove godine privući velika imena svjetskog tenisa, ističe direktor turnira Vanja Božičković.

'Riječ je o igračima koji spadaju u sam vrh svjetskog tenisa. Njihov povratak potvrđuje snagu i ugled Umaga u teniskom svijetu. Siguran sam da će i ovogodišnji turnir pružiti vrhunski doživljaj kako tenisačima, tako i svim posjetiteljima Umaga', rekao je Božičković.

Posjetitelje 23. ATP Vegeta Croatia Open od 5. do 15. srpnja očekuje iznimno bogat program namijenjen svim generacijama. Istria Gourmet Festival ponovno će okupiti najbolje istarske restorane, vinare i maslinare, a jedinstvena glazbena ponuda uključuje više od 100 sati glazbenog programa tijekom svih 11 dana događanja.