FIFA_SP_2018.svg

UŽIVO IZ RUSIJE

[VIDEO] Moskva gori! Vodimo vas ravno na Lužnjiki, uvjerite se kakva je atmosfera na stadionu

Bionic
Reading

Najpoznatiji simbol ruske prijestolnice, ali i srce cijele Rusije, moskovski Crveni trg preplavili su hrvatski navijači uoči finala svjetskog prvenstva između Hrvatske i Francuske. Nekoliko sati uoči povijesnog finala hrvatske i francuske vrste na stadionu Lužnjiki, atmosfera u središtu grada je dosegla usijanje

Minute se odbrojavaju do velikog finala svjetskog nogometnog prvenstva, u kojem će po prvi puta u svojoj povijest zaigrati i Hrvatska. Donosimo vam dio atmosfere sa stadiona Lužnjiki, gdje je naš novinar Silvijo Škrlec već zauzeo poziciju.

Najpoznatiji simbol ruske prijestolnice, ali i srce cijele Rusije, moskovski Crveni trg preplavili su hrvatski navijači uoči finala svjetskog prvenstva između Hrvatske i Francuske.

  • +43
Moskva: Uoči utakmice s Francuskom navijači razvili divovsku zastavu Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Nekoliko sati uoči povijesnog finala hrvatske i francuske vrste na stadionu Lužnjiki, atmosfera u središtu grada je dosegla usijanje, a prizori iz Moskve obilaze cijeli svijet.

Navijače je pozdravio i izbornik Zlatko Dalić.

Na polufinale protiv Engleske u Moskvu je doputovalo oko 10.000 hrvatskih navijača, a sada ih se očekuje možda i dvostruko više. Nažalost, mnogi od njih i bez karte nadajući se kako će na ulicama Moskve ugrabiti 'papirić sreće'

'Sinoć su šverceri za ulazice tražili dvije tisuće eura, a danas je cijena pala na 1.500' kazao nam je jedan mladić iz Zagreba.

Dio navijača je ljut što je pušteno u prodaju samo 1.230 ulaznica, no one su razgrabljene u 'sekundi'. Interes je takav da niti stadion sa četiri milijuna mjesta ne bi bio dovoljan.

A hrvatski navijači su još jednom, na najljepši mogući način - odlučili zahvaliti 'majčici Rusiji'.

Velikom zastavom, na kojoj piše 'Spasiba Rusija', odnosno 'Hvala Rusija', za sve ono što si nam zadnjih mjesec dana pružila.

S druge strane bit će Francuska, još jedna nogometna velesila, ali za koju hrvatski navijači danas uopće ne mare. Jer takvog su uvjerenja da bi Modrić i ekipa danas mogli pobijediti svakoga.

Tako misli i Hrvatska Davis Cup reprezentacija pa su nogometašima poslali video čestitku.

Poslušajte navijanje na ulicama ruskoga glavnog grada.

  • +38
Brojni navijači otišli u Moskvu bodriti Vatrene u finalu protiv Francuza Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic/PIXSELL

Toliko optimizma, ponosa i sreće već dugo nismo vidjeli, a što je još važnije i zahvale ljubaznim domaćinima, koji su srušili sve predarsude kao strogog režimskog naroda. Naravno, reda mora biti, i toga se ruski činovnici drže. No, za sve ostalo uvijek se nađe rješenje. A mi smo u Rusiji sreli i legendarnog košarkaša Marka Popovića koji nam je otkrio svoje osjećaje vezane za fantastičan uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije.

  • +38
Hrvatska spremna za finalnu utakmicu SP-a Izvor: Pixsell / Autor: Petar Glebov/PIXSELL

Za povijesnu utakmicu spremna je i Hrvatska koja se okitila nacionalnim bojama, a navija se i na središnjem zagrebačkom trgu.

Ranije jutros Rusiji je na domaćinstvu zahvalila i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović koja je na tečnom ruskom domaćine pozvala da navijaju za hrvatsku reprezentaciju.

  • +17
Odlazak Kolinde Grabar-Kitarović na finale SP-a u Moskvu Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

Prema pisanju medija, karata za finalni nogmetni spektakl - više nema. Moskva je trenutno preplavljena Hrvatima koji nemaju ulaznicu za finale Francuske i Hrvatske. Izravno pitaju vrhušku HNS-a na čelu s Davorom Šukerom gdje je ostatak ulaznica.

  • +11
Poznati na charter letu za Moskvu pred finalnu utakmicu SP-a Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal