prijete mu

Hrvatski košarkaš zbog objave na društvenim mrežama na žestokom udaru: Naći ćemo te!

20.10.2023 u 21:33

Bionic
Reading

Ante Tomić (39) je na svojem Twitter profilu objavio ilustraciju palestinske djece te uz emoji slomljenog srca na hrvatskom napisao ‘Generale, pucaš na djecu‘

Hrvatski je centar, koji trenutno igra za španjolski Joventut, uz tu objavu podijelio i link organizacije UNRWA koja pomaže palestinskim izbjeglicama, a sve je to na društvenim mrežama izazvalo žestoke reakcije židovske zajednice!

'Pitam se gdje su bili tvoji tweetovi suosjećanja prije 12 dana nakon masakra u Izraelu', komentirao je jedan korisnik, a Tomić mu je kratko odgovorio:

'I jedno i drugo je masakr. Empatija je jednaka.'

Tomića su odmah prozvali za antisemitizam, a on je podijelio citat američkog pisca Jamesa Baldwina: 'Djeca su uvijek naša, sva do jednoga, diljem planeta. Počinjem sumnjati na to da onaj tko nije sposoban to prepoznati možda nije sposoban biti moralan.'

U moru negativnih reakcija našlo se i puno prijetnji, Tomiću sigurno neće biti lako...

'Sram te bilo! Židovska djeca su spaljena, žene silovane, stariji ljudi ubijeni, a ti podržavaš naciste', 'Susrest ćemo se u Tel Avivu', 'Sram te bilo! Kukavico. Dočekat ćemo te. Direktno ti kažem da ćeš imati toplu dobrodošlicu'..., samo su neke od reakcija na njegovu objavu.