Novi Početak

Hrvatski reprezentativac u zadnji tren prijelaznog roka promijenio klub; Josip Brekalo odlazi u hrvatsku koloniju u Serie A

31.08.2021 u 21:45

Bionic
Reading

Josip Brekalo novi je član Torina u kojem igra Marko Pjaca i kojeg s klupe vodi Ivan Jurić

Hrvatski nogometni reprezentativac Josip Brekalo je u zadnjem danu prijelaznog roka postao novi član talijanskog prvoligaša Torina na čijoj je klupi Ivan Jurić.

Talijanski mediji pišu kako je sve dogovoreno u zadnjim trenucima prijelaznog roka i da će Hrvat najprije na posudbu pa onda i trajno preseliti u Torino. Za posubdu će Talijani Wolfsburgu uplatiti milijun eura, a onda će ga imati obavezu i otkupiti za dodatnih 11 ili 12 milijuna eura.

Brekalo je u Wolfsburg stigao još 2016. godine iz Dinama za 10 milijuna eura, a u tom je periodu za njemački sastav odigrao 124 utakmice i zabio 22 gola, te upisao 17 asistencija. Ugovor s Wolfsburgom mu traje do idućeg ljeta, a kako nije htio potpisati novi ušao je u sukob s upravom kluba pa je odlazak bio najbolje rješenje za sve uključene.

Torino se tako zadnjeg dana prijelaznog roka značajno pojačao jer Brekalo nije jedini novi igrač u svlačionici Jurićevog kluba. Iz Slavije Prag je stigao češki stoper David Zima za šest milijuna eura, a na posudbu dolazi i Dennis Praet i Leicestera. Brekala će pak u klubu, osim Jurića, dočekati i bivši hrvatski reprezentativac Marko Pjaca koji kod hrvatskog trenera želi oživjeti karijeru.