Počinje Serie A

Ivan Jurić iskreno priznao da ni sam ne zna mane i vrline svoje ekipe, ali i istaknuo što ga posebno veseli uoči susreta s Atalantom

21.08.2021 u 12:43

Bionic
Reading

Ivan Jurić je najavio susret s Atalantom u prvom kolu Serie A

Ivan Jurić ima težak zadatak vraćanja Torina u gornji dom talijanske nogometne lige. Nakon loše sezone Torino je angažirao hrvatskog stručnjaka koji je oduševio s Veronom i sada gradi ekipu za velike stvari. Iako će Jurić nesumnjivo imati uspjeha s Torinom i sam ističe kako za tako nešto treba vremena. U prvoj utakmici s Cremoneseom u Kupu se Torino mučio i pobijedio tek na penale, a sada ih čeka nova sezone Serie A i puno jači protivnik.

'Mi smo još u stvaranju. Radimo na sebi, a još ni sami ne znamo svoje prednosti i mane. Vidim veliku odlučnost i predanost, te želju za promjenom negativnog trenda, ali vidim i puno uspona i padova. Momčad ima želju naučiti igrati proaktivniji nogomet, ali nisam baš siguran da ću to imati još neko vrijeme', rekao je Jurić.

Prvi protivnik u novoj sezoni Serie A bit će im Atalanta koja je prošlu sezonu završila na trećem mjestu, a taj izazov posebno veseli Hrvata.

'Jako sam znatiželjan i hoću vidjeti svoje igrače protiv jedne od najboljih ekipa. Želimo napadati i dominirati kao Atalanta. Na tom smo putu. Naš cilj je igrati dinamični i europski nogomet. Bit će to dobar izazov da vidimo gdje smo i što možemo očekivati. Gasperinijeva tajna je rad. Kad nešto želi, on zna kakve igrače treba za to', rekao je Jurić.

Kapetan Torina Andrea Belotti je povezivan s transferom u veći klub ovog ljeta, ali onda se ozlijedio tijekom utakmice Kupa. Jurić na njega neće moći računati barem do kraja reprezentativne stanke.

'Bit će dobro nakon pauze ako nastavi trenirati sa željom koju je pokazao od kad nam se priključio. Propustio je tri dana zbog problema s gležnjem. Može igrati sa Sanabrijom, ali više volim kad je samo jedan napadač u sredini, a tek povremeno možemo koristiti dvojicu. Sva tri napadača koja imamo su isti tip igrača, a to nije idealno', zaključio je Jurić.