LOŠE VIJESTI

Hrvatski 'plan B' propao, potpuno ovisimo o Italiji!

11.10.2015 u 19:54

Bionic
Reading

Nakon što je Rumunjska u nedjelju pobijedila Farske Otoke, a Mađarska ostala treća u skupini F, jasno je kako Hrvatska više ne može biti najbolja treća reprezentacija kvalifikacija za Euro...

Nadali smo se da bismo mogli imati i rezervnu opciju u slučaju pobjede Norveške nad Italijom, no morat će ipak 'azzurri' obaviti posao za nas. Naime, Hrvatska nakon popodnevnih utakmica u nedjelju više ne može biti najbolja treća reprezentacija i drugo mjesto u skupini H jedini je izravni put na Euro. U protivnom, naši će morati u dodatne kvalifikacije.

Doduše, šanse da ćemo se provući tim okolnim putem bile su nam nakon četvrtka male, jer se sve odigralo izrazito nepovoljno za nas u skupini gdje igraju Mađari i Rumunji. Naime, Grčka je zaglavila na posljednjem mjestu, baš ekipa koja je otkidala bodove ovim reprezentacijama. A u rangiranju trećih reprezentacija ne uzimaju se obzir dueli sa zadnjim u grupi, zbog 'krnje' grupe I sa samo pet ekipa.

Ove nedjelje Farski Otoci su morali ne izgubiti od Rumunjske da bi naši imali izglede, ali to se nije dogodilo. Dva gola Constantina Budescua i jedan Maxima bili su dovoljni za prolazak dalje Rumunja na Euro, dok je Mađarska porazom kod Grčke potvrdila treće mjesto.



Zahvaljujući grčkom zadnjem mjestu Mađari su ostali najbolja treća reprezentacija kvalifikacija i ići će izravno na Euro osim ako Ukrajina u ponedjeljak ne pobijedi Španjolsku i ne pomrsi joj planove.



Našima preostaje čekati dobre vijesti iz Italije...

EP kvalifikacije

Skupina F

Grčka - Mađarska 4:3
Finska - Sjeverna Irska 1:1
Farski Otoci - Rumunjska 0:3
Utk. Pob. Ner. Izg. Bod.
1. Sjeverna Irska 10 6 3 1 21
2. Rumunjska 10 5 5 0 20
3. Mađarska 10 4 4 2 16
4. Finska 10 3 3 4 12
5. Grčka 10 1 3 6 6
6. Farski Otoci 10 2 0 8 6

Sljedeće utakmice