OČAJNA SITUACIJA

Hrvatski olimpijski pobjednik pred najtežim izazovom života

22.12.2015 u 09:36

Bionic
Reading

Posljednja momčad rukometne Bundeslige TUS Lubbecke odlučila je pronaći spas u hrvatskom stručnjaku Goranu Perkovcu te se on nalazi pred najtežim izazovom karijere

TUS Lubbecke je u gotovo bezizlaznoj situaciji. Donedavno stabilan član najjače svjetske lige ove sezone nije osjetio slast pobjede u prvenstvu. Prošlo je čak 18 kola, a klub je upisao 16 poraza i dva remija.

Poslije 12 utakmica uprava se zahvalila hrvatskom treneru Goranu Sutonu, a prijelazno rješenje bili su direktor Zlatko Ferić i pomoćni trener Hans Georg Borgmann. No ni to nije prodrmalo svlačionicu koja bi po kvaliteti trebala biti daleko od začelja.

Stvar će pokušati spasiti novi Hrvat – Goran Perkovac. Nekadašnji hrvatski reprezentativac svojim autoritetom i iskustvom trebao bi što prije pronaći pobjednički put kako bi spasio klub od ispadanja u niži rang.

Perkovac je dug niz godina vodio švicarsku reprezentaciju, a 2013. bio je na klupi GWD-a Minden.

Njegovi najveći uspjesi ipak se vežu uz igračku karijeru. Ima dvije medalje s Olimpijskih igara, srebro s Jugoslavijom (1988, Seul) i zlato s Hrvatskom (1996, Atlanta), svjetsko srebrno odličje (1995, Island) i europsku broncu (1994, Portugal).

Perkovac će u srijedu (20.15) debitirati pred domaćim navijačima protiv petoplasiranog HSV-a, kluba koji je u financijskim problemima i prijeti mu stečaj.