novi početak u grčkoj

Mario Hezonja sve šokirao priznanjem i odlukom koju je donio kada je iznenada dobio otkaz od NBA kluba: Nitko me nije shvaćao ozbiljno

29.04.2021 u 15:24

Bionic
Reading

Otkad se hrvatski košarkaš Mario Hezonja iz NBA lige vratio u Europu nije se previše pojavljivao u medijima. No, kada daje intervju uvijek kaže baš sve...

U razgovoru za grčku Gazzettu 26-godišnji Dubrovčanin Mario Hezonja otkrio je kako je došlo do potpisa za Panathinaikos te kako je primio činjenicu da nije dobio ponude i NBA lige.

No, od prije je poznato kako Hezonja godinama simpatizira Panathinaikos i jako cijeni njegove navijače. Zato nije ni sekunde razmišljao kada se pojavila mogućnost da zaigra za njih. No, prvo je morao dobiti dozvolu svog bivšeg kluba Barcelone koja polaže prava na njega (stavka u ugovoru) po povratku iz NBA lige.

'Čovjek kojem se želim zahvaliti je Nacho (Rodriguez), nekadašnji GM Barcelone koji mi je omogućio da dođem ovdje', kazao je Hezonja.

No, najzanimljiviji dio razgovora svakako je bio onaj u koje je Hezonja po prvi puta javno otkrio kako je ozbiljno razmišljao o odlasku u mirovinu nakon što ga ja Portland poslao u Memphis u kojem je uskoro postao višak. Otkaz u NBA ligi ga je očito pogodio…

'Nakon NBA balona bilo mi je dosta svega, bilo mi je dosta košarke i želio sam dići ruke od svega. Bio sam zadovoljan haklanjem košarke s prijateljima i što se mene tiče bio sam u mirovini. Rekao sam obitelji da odlazim u mirovinu, ali me nitko nije shvaćao ozbiljno', kazao je Hezonja čije je iskreno priznanje mnoge šokiralo.

No, znao je da je financijski osiguran (zaradio je u NBA karijeri oko 20 milijuna dolara bruto, op.a) i očito mu je bio potreban odmor. Ili dolazak u klub koji ga želi kao što je Panathinaikos.

No, njegovu odluku promijenila je ponuda iz Panathinaikosa:

'Bio sam na Floridi (živi u Orlandu kad ne traje sezona, op.a.), igrao s prijateljima košarku te svakodnevno trenirao. Stigla je ponuda, poslali su mi ugovor preko menadžera i krenuli smo s pregovorima', dodao je Hezonja.

'Menadžer me pitao kako se osjećam oko ponude Panathinaikosa. Kazao sam mu: 'Kakvo je to pitanje, kako se osjećam? Naravno da želim u PAO'. No, prepreka je bila Barcelona koja je imala prava na mene. No, Nacho mi je omogućio prelazak ovdje', rekao je Hezonja koji se u ostatku razgovora dotakao aktualne sezone, grčke lige te Luke Dončića kojeg je pratio kako se razvija u Španjolskoj gdje je Slovenac igrao za Real Madrid.