održan ždrijeb

Hrvatski košarkaši i izbornik Veljko Mršić doznali protiv koga će igrati na Europskom prvenstvu; vrlo nezgodna grupa...

29.04.2021 u 14:58

Bionic
Reading

Hrvatska će na Europskom košarkaškom prvenstvu 2022. igrati u Milanu u grupi C s Italijom, Grčkom, Estonijom, Ukrajinom i Velikom Britanijom, odlučio je ždrijeb organiziran u četvrtak u glazbenoj dvorani Verti u Berlinu. Ždrijeb je tako odlučio da se Hrvatska našla u vrlo nezgodnoj grupi...

Skupinu A, koja će svoje utakmice igrati u Tbilsiju, čine Španjolska, Rusija, Turska, Gruzija, Belgija i Bugarska. U skupini B su Njemačka, Slovenija, Francuska, Litva, Mađarska i Bosna i Hercegovina a utakmice se igraju u Koelnu, dok su u skupini D Srbija, Češka, Poljska, Finska, Izrael i Nizozemska i domaćin im je Prag.

Hrvatska je bila smještena u treću jakosnu skupinu koje su formirane prema FIBA-inoj svjetskoj ljestvici.

Europsko prvenstvo će se održati od 1. do 18. rujna 2022. Skupine će svoje utakmice igrati u u Pragu, Tbilisiju, Milanu i Kölnu, dok će se drugi dio natjecanja održati u Berlinu.

Ovo se prvenstvo trebalo održati prošle godine no zbog pandemije je odgođeno za ovu godinu. Naslov prvaka brani Slovenija.

Sustav natjecanja jednak je kao i na zadnjem prvenstvu koje je igrano 2017. Četiri najbolje reprezentacije iz svake skupine plasirat će se u osminu finala koje će se igrati u u dvorani Mercedes Benz u Berlinu s kapacitetom od 14.500 gledatelja.