STRAVA I UŽAS

Hrvatski kickboxer oteo, mučio, tukao i prijetio

23.01.2013 u 16:30

Bionic
Reading

Hrvatska borilačka scena posljednjih mjeseci, na veliku žalost svih fanova tog sporta, prilično je često zastupljena u crnoj kronici. Nakon što je krajem listopada 2012. godine zbog ubojstva uhićen profesionalni boksač Ante Bilić, u utorak je uhićen i bivši hrvatski kickboxing reprezentativac

Radi se o 25-godišnjem Nikoli Božiću iz Viškova pored Rijeke, a policija ga sumnjiči da je zajedno s još dva pomagača oteo i tri dana držao zatočenog mlađeg muškarca iz Opatije. Pritom su ga fizički mučili, a sve je navodno bilo motivirano njegovim dugom od 60 tisuća eura, koji je nastao iz njihove zajedničke suradnje. Kako nagađa riječki Novi list, najvjerojatnije se radi o poslu vezanom uz prostituciju i drogu.

Prema riječima otetog muškarca, bespravno su ga uhitili Daka i Božić te odveli u kuću T. P.-a na Viškovu gdje su ga zatočili i podvrgli torturi. Na ruke su mu stavili policijske lisičine i tri dana držali zavezanog i bez hrane. Pri tome su ga tukli, cipelarili, zarezivali ga nožem, stavljali cijev napete puške u usta, prijetili i maltretirali na sve moguće načine. Oteti je muškarac, prema vlastitim riječima, s lisičinama na rukama uspio pobjeći iz zatočeništva i sve odmah prijaviti policiji, izvještava Novi list

Pripadnici riječke interventne i specijalne policije uspjeli su uhititi Nikolu Božića i Kristijana Daku, a za trećim muškarcem se još uvijek traga.

Božić je više godina trenirao kick boks, a iz njegove profesionalne K-1 karijere mnogima je ostala u sjećanju sjajna borba protiv odličnog Slovenca Mirana Fabjana. Krajem 2012. godine nakon određene pauze trebao je ponovno odraditi jednu pro K-1 borbu u Trstu, organizator ga je najavio i na plakatu, no ipak nije nastupio.

Fabijan vs Božić