TAKO BLIZU...

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić pred čudesnim pothvatom; to nisu uspjeli napraviti ni legendarni Ćiro Blažević ni omiljeni Slaven Bilić

14.11.2021 u 11:59

Bionic
Reading

Hrvatska je u lovu na svoje 12. veliko natjecanje (SP ili EP), a izbornik Zlatko Dalić ima priliku postati prvi izbornik koji je odveo Vatrene na tri završnice

Naši nogometaši su stigli korak do izravnog plasmana na SP, a da bi to napravili moraju pobijediti Rusiju pred rasprodanim Poljudom. Ukoliko im to uspije, Hrvatska će otići na 12, veliki turnir odnosno šesti Mundijal od osamostaljenja.

Zlatko Dalić ima priliku ispisati povijest s reprezentacijom. Sa svjetskim srebrom iz Rusije 2018., već je ostvario najveći uspjeh hrvatskog nogometa te je nadmašio 1998. kada su Vatreni predvođeni Miroslavom Blažević bili brončani.

No, trenutačni izbornik može odvesti Hrvatsku treći puta na veliko natjecanje pod svojim vodstvom, nakon SP-a 2018. i EP-a 2020.

Bio bi prvi koji je to izveo, jer je njemu to uspjelo zasad dva puta kao i Miroslavu Blaževiću (EP 1996. i SP 1998.) i Slavenu Bilići (EP 2008. i 2012.), a koji su jednom bili neuspješni u kvalifikacijama.

  • +18
Malta - Hrvatska, kvalifikacije za SP u Kataru 2022. Izvor: Profimedia / Autor: Matthew Mirabelli / AFP / Profimedia

Dalić je trenutačno na stopostotnom učinku, dva od dva, ovo su mu treće kvalifikacije i sve ima u svojim rukama te mu želimo da opet promijeni povijesne knjige hrvatskog nogometa.