iz trenerskog kuta

Javio nam se legendarni Ćiro koji je u svom stilu opisao pobjedu na Malti te najavio dvoboj odluke protiv Rusa, ali komentar Brozovićevog 'remek-djela' je vrh!

12.11.2021 u 06:26

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija čak i lakše od očekivanog pobijedila je u četvrtak Maltu sa 7:1, te osigurala završnu bitku za prvo mjesto s Rusijom. Ovaj uspjeh razgalio je dušu i srce Miroslavu Ćiri Blaževiću, 'treneru svih trenera', koji se posljednjih tjedana bori s opakom bolešću, pa mu ovakvi trenuci sreće itekako puno znače

Nakon što je Rusija u prvom dvoboju 9. kola H skupine deklasirala Cipar 6:0, Vatreni nisu imali pravo na kiks. Samo je pobjeda ostavljala svjetske doprvake u utrci za prvo mjesto. Hrvatska je na koncu slavila. I to kako. S uvjerljivih 7:1 porazila je Maltu poslavši Rusima jasnu poruku. U nedjelju vas čeka 'grotlo' Poljuda i efikasni i motivirani svjetski doprvaci.

'Sine, oduševili su me, a vjerujem i sve hrvatske navijače. Sad je bitno s tim elanom i samopouzdanjem krenuti u presudnu utakmicu', javio se za tportal legendarni trener 86-godišnji Miroslav Ćiro Blažević u čijem se glasu itekako osjetilo zadovoljstvo.

'Moramo imati svijest da u nedjelju igramo protiv jednog iznimno jakog suparnika, kadrog napraviti nam velike probleme. Međutim, kada smo svjesni ozbiljnosti situacije, a to je upravo sada, onda naši igrači odigraju najbolje, tako da sam uvjeren kako će isto ponoviti i u nedjelju na prepunom Poljudu i još jednom pokazati sav hrvatski talent, znanje i moć'.

Pokazalo se da smo uzalud dizali paniku i nepotrebno strahovali?

'Ništa nije uzalud. Treba uvijek prizivati na oprez. Jer samo kada su ozbiljni, onda su ovakvi. I moram reći da mi se ovo sve skupa jako dopalo. Pa zabiti sedam golova teško je i na treningu, a kamoli u utakmici kvalifikacija. Osim toga, svih sedam golova su prekrasni i onako, pravi 'hrvatski' s puno ljepote'.

Pa i Brozovićev auto-gol je malo 'remek-djelo'?

'Uh, taj posebno. Kako si je samo nabacio na glavu (ha, ha)'.

Nego, Lovro Majer odigrao je odličnu utakmicu?

'Slažem se, apsolutno. I jako sam sretan zbog njega, jer je neosporan talent, kvalitetan igrač, veliki sportaš, čist u glavi, i pred kojim je sigurno velika karijera'.

A kako vam se sviđa Andrej Kramarić, koji sada puno češće asistira nego prije.

'To je prava stvar za njegovu reputaciju. Nekad je bio vrlo egocentričan, a sada je dokazao kako je sazrio i pokazuje još jednu veliku vrlinu'.

Kada je Dalić I Hrvatska na Rujevici slavili protiv Slovačke i osigurali plasman na Euru, bili ste na tribinama. Hoćete li se i ovog puta pridružiti slavlju?

'Sine, vrlo rado bih, ali ne usudim se. Navijat ću u svom domu', završio je Ćiro Blažević, ali i obećao kako od svoje borbe neće odustati.