odradili drugi dan treninga

Hrvatski gimnastički olimpijci se smjestili u Tokiju; organizacija je gora od očekivanog, a otkrili su i jesu li im Japanci dopustili druženje

20.07.2021 u 17:15

Bionic
Reading

Hrvatski gimnastički olimpijci Ana Đerek i Tin Srbić uspješno su odradili i drugi dan treninga u Tokiju

Hrvatski gimnastički olimpijci Ana Đerek i Tin Srbić uspješno su odradili i drugi dan treninga u Tokiju, a Tina već sutra čeka i onaj službeni trening kada će prvi put vidjeti olimpijsku Ariake arenu. Anin trening je u četvrtak.

'Sam put do ovdje je bio dosta dug i naporan, ali nismo imali toliko velikih problema na aerodromu u Japanu kao neke druge ekipe. Bili smo oko 2,5 sata dok smo čekali rezultate testova i prošli te sve procedure. Prošlo je OK. U Selu se moramo svako jutro testirati, ali se može ići normalno, možemo se družiti', otkrio je Srbić.

Dodao je kako je odradio dva treninga i kako se osjeća dobro.

'Osjećam se dobro s obzirom koliko je dugo trajao put i kolika je vremenska razlika. Sutra imamo podij trening i sad čekam da vidim kakva je natjecateljska dvorana. Atmosfera je u redu, nema prevelike napetosti, svi su sretni da su uspješno stigli ovdje, da nema problema s testovima i da možemo i malo uživati u Olimpijskim igrama, a ne da se samo moramo brinuti oko COVID-a', dodao je.

Otkrio je kako vrijeme krati kartanjem.

'Nekoliko puta smo Valent Sinković i ja odigrali belu protiv njegovog trenera Bralića i Martinova trenera Šuka, to je nekako najbolja zanimacija.'

Maksimalno raspoložena iz Tokija se javila i Ana Đerek.

'Meni je super, dosta mi brzo dani prolaze. Jedino je malo prevruće. Jučer smo čekali bus nekih sat vremena na suncu, u podne, na 40 stupnjeva. Poslali su jedan raspored, pa onda danas drugi, sve po aplikacijama koje ne rade baš svima. Malo je lošije organizirano nego sam očekivala od Japanaca', kazala je.

Dodala je kako je u Rio de Janeiru bi puno bolji smještaj.

'Vidi se da su ovo gradili da bi srušili odmah nakon Igara. Nisam oduševljena, ali nije ni strašno. Ono što je nama najbitnije je da smo imali dva treninga, obje dvorane su bile dobre.'

Dodala je kako se najviše druži s plivačima Nikolom Miljenićem i Emom Rajić.

'Najviše se družim s našim plivačima, Nikolom i Emom. S njima smo putovali Tin i ja, na putu smo se već skompali. U sobi sam sa tri judašice, tako da sam i s njima, pa sa streljaštvom…', kazala je.