DOBAR POČETAK, ALI...

Hrvatski borac ugušen na MMA spektaklu

23.06.2012 u 09:11

Bionic
Reading

Hrvatski MMA borac Zelg Galešić je noćas u američkom Chesteru na startu Bellatorovog turnira u poluteškoj kategoriji doživio sedmi poraz u karijeri. Bolji od Galešića bio je Mađar Attila Vegh koji je slavio gušenjem s leđa (RNC) nakon točno jedne minute prve runde

Bio je to još jedan meč u 'Zelgovom' stilu; bez previše oklijevanja i kalkuliranja. Nakon početnog ispitivanja snaga Puležanin je krenuo prema naprijed, no već je prva klinč situacija prebacila borce na parter. Galešić se tu bolje snašao i uzeo je Veghu bočnu dominantnu poziciju.

U trenutku kada se Mađar pokušao 'iskobeljati' i dići na noge, Zelg je krenuo u žestok napad rukama i koljenima te je doslovno natjeravao Vegha po kavezu. Situacija je posjetila u mnogome na dvoboj protiv Dougha Marshalla s obzirom da je Galešić u natjeravaju svog protivnika isprobao i leteće koljeno.

Nažalost, kada je sustigao Vegha uslijedila je žestoka ručna izmjena u kojoj je Vegh pogodio kratki lijevi kroše koji je našeg borca bacio u nokdaun. Zelg se pokrio na parteru, no Mađar mu je iskusno uzeo leđa i RNC gušenjem natjerao hrvatskog borca na tapkanje.

Zelg je kao i obično pružio vrlo srčanu borbu, no nedostajalo mu je taktičnosti u ključnim trenucima. Trebao je bolje iskoristiti 'side mount' koji je uhvatio već na samom startu meča, a dojam je kako je na nogama možda malo podcijenio sve boljeg Mađara.


Glavne borbe:
Travis Wiuff defeated Chris Davis by KO (UdarciStrikes, R1, 4:12)
Attila Vegh defeated Zelg Galesic by Prisiljavanje na predaju (RNC, 1st Round, 1:00)
Emanuel Newton defeated Roy Boughton by Prisiljavanje na predaju (RNC, R2, 0:49)
Tim Carpenter Defeated Beau Tribolet by Prisiljavanje na predaju (Armbar,R2, 4:51)
Brett Rogers defeated Kevin Asplund by TKO (Prekid doktora, R2, 5:00)
Uvodne borbe:
Josh Stansbury defeated Dan Spohn by Submission (Giljotina, R1, 2:36)
Jason Butcher defeated Duane Bastress by Submission (Triangle Choke, R1, 1:03)
Kevin Zalac defeated Chris Goldbaugh by Jednoglasna odluka sudaca (29-28, 29-28, 29-28)
Neil Johnson defeated Brylan Van Artsdalen by Prisiljavanje na predaju (RNC, R2, 4:29)