MUČNE SCENE

Hrvatski borac teško nastradao na priredbi ugledne borilačke promocije, krenuo je u meč 'letećim koljenom', a onda mu se dogodio brutalni high-kick

24.10.2021 u 12:36

Bionic
Reading

Jedini hrvatski predstavnik na KSW 64 eventu nije uspio upotpuniti dobru večer hrvatskog borilačkog sporta. Nakon sjajne Plazibatove pobjede na Gloryjevoj priredbi, Filip Pejić je izgubio u meču protiv Poljaka Daniela Rutkowskog (13-2-0). 'Nitro' je nokautiran high-kickom sredinom druge runde

Dobro je Filip otvorio meč. Eksplozivno je krenuo letećim koljenom i serijom udaraca što možete vidjeti OVDJE te je blago uzdrmao Rutkowskog na početku. Pogodio je Pejić i jednim high kickom nedugo nakon toga. Jako opušteno, motivirano i odlučno izgledao je borac iz Dubrave.

Sredinom prve runde Rutkowski je dobro pogodio i pritisnuo Pejića uz žicu. Filip se dobro branio uz kavez i brzo se oslobađao iz pritiska protivnika. Rutkowski je konstantno vršio presing, no Pejić se lijepo kretao i pogađao iz kontre, piše Fight Site.

Pejić je drugu rundu otvorio dobrim boksačkim kombinacijama i kickovima, no Rutkowski je uporno stiskao i konstantno se kretao prema naprijed. Vidno je Poljak umarao našeg borca, a pritiskom uz kavez tražio je situacije iz kojih bi eventualno došao do rušenja, ali Poljak nije bio niti blizu uspješnog rušenja.

Ipak, sredinom druge runde, Rutkowski je iz ničega pogodio lijevi high kick i nažalost, Filip Pejić je nokautiran. Uistinu je čisto sjeo udarac Filipova protivnika, a Rutkowski je uspio zadati još jedan dodatni udarac na podu, prije nego li je sudac prekinuo meč. Nakon toga se hrvatskom borcu, koji je izgledao jako uzdrman, ukazivala liječnička pomoć što možete vidjeti OVDJE.

Filip je na koncu upisao drugi poraz u nizu nakon što ga je Salahdine Parnasse porazio u lipnju ove godine. Daniel Rutkowski uistinu je opasan borac, a čelnik KSW-a Martin Lewandowski okarakterizirao ga je kao jedan od najvećih transfera od strane poljske promocije. Naime, 32-godišnjak bio je prvak u FEN i Babilon promocijama, a ovo mu je trinaesta pobjeda zaredom. Izgubio je prva dva profesionalna meča tokom 2015. godine, no nakon toga poznaje samo pobjede.

Rutkowski je u meč protiv Pejića ušao kao veliki favorit i to je na kraju i opravdao. Ovo je inače bio debi sjajnog Poljaka u KSW-u, a nema sumnje kako je Rutkowski i u KSW došao s ambicijama ka osvajanju još jednog pojasa.