ODLIČAN POČETAK TURNIRA

Hrvatski borac oduševio, 'preživio' je 'middle kick' i istog trenutka odgovorio strašnim nokautom za trijumf u drugoj rundi

29.04.2022 u 08:59

Bionic
Reading

Vrijednu pobjedu nokautom u drugoj rundi ostvario je naš Ante Delija u prvom krugu jakog PFL turnira i tako opravdao ulogu favorita protiv Brazilca Scheffela

Važno je naglasiti kako PFL bodovanje najviše pogoduje prekidima, pa tako prekidom u prvoj rundi borac zaradi 6 bodova, u drugoj rundi 5, dok u trećoj rundi dobije 4 boda. Pobjeda odlukom sudaca nosi 3 boda, što znači da će borac dobiti jednako bodova ako pobijedi u dvije borbe odlukom sudaca ili ako u jednoj borbi pobijedi prekidom u prvoj rundi, a u drugoj upiše poraz.

Ovime se također potaknulo borce da pokušaju završiti borbu na što atraktivniji način, jer pobjede sudačkom odlukom u svim borbama turnira na kraju mogu vrijediti manje nego ako se upiše poraz, a ostale pobjede budu ostvarene prekidom.

Delija je u borbu ušao pažljivo i strpljivo, nije se odmah upuštao u nekakve riskantne izmjene udaraca kao prošle godine protiv Brune Cappelozze. Već u prvoj rundi imao je priliku završiti borbu kada je bacio Brazilca u 'knockdown', ali Brazilac se uspio pribrati i dočekati kraj runde, piše Fight Site.

Nakon 50 sekundi druge runde Scheffel pogađa middle kick na što je Ante odgovorio kontrom desnom rukom i poslao Brazilca na pod te završio borbu s još nekoliko dodatnih udaraca. Samo šest sekundi Anti je trebalo da nakon primljenog udarca završi borbu u svoju korist.

Čestitke stižu sa svih strana, a snimku nokauta možete pogledati OVDJE.

Prošlogodišnji pobjednik turnira Bruno Cappelozza turnir je također započeo na najbolji mogući način nokautiravši protivnika već u prvoj rundi zaradivši pritom maksimalnih 6 bodova.