ODLUKA IO-A

Hrvatska u rujnu dočekuje Latviju na stadionu na kojem nikad nije gubila

21.04.2023 u 16:19

Bionic
Reading

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza donio je odluku kako će sljedeća domaća utakmica hrvatske reprezentacije biti odigrana na stadionu HNK Rijeka.

Nakon lipanjske završnice Uefine Lige nacija, Vatrene u rujnu čeka nastavak Europskih kvalifikacija za EURO 2024. Hrvatska reprezentacija će 8. rujna ugostiti Latviju, a dvoboj će se održati na stadionu HNK Rijeka s početkom u 20:45 sati. Tri dana kasnije, Vatreni gostuju kod Armenije, objavljeno je na službenoj stranici HNS-a.

Nakon utakmica odigranih u ožujku, hrvatska reprezentacija dijeli prvo mjesto na ljestvici s Walesom (po četiri boda), a slijedi Turska koja je osvojila tri boda.

Na začelju ljestvice su bez osvojenih bodova Armenija i Latvija koje su odigrale po jednu utakmicu. Na EURO 2024. izravno će se plasirati dvije najbolje reprezentacije u skupini.

Hrvatska je do sada nepobijeđena u Rijeci gdje je ukupno odigrala 18 utakmica (15 pobjeda, tri remija). Na Rujevici su Vatreni u sedam utakmica pet puta pobijedili te dva puta remizirali, uz sjajnu gol-razliku 20:3.