AMERI POSTALI MUŠTERIJE

Hrvatska u finalu Svjetskog kupa

31.07.2010 u 19:17

Bionic
Reading

Vaterpolisti Ratka Rudića s 11:9 (3:1, 3:2, 2:4, 2:3) su svladali reprezentaciju SAD-a i nakon pet pobjeda se plasirali u finale Svjetskog kupa koji se održava u Oradei

Hrvatska je jedina neporažena momčad u Rumunjskoj, a od pet pobjeda dvije su bile protiv SAD-a, čiju je reprezentaciju baš Rudić svojedobno pretvorio u respektabilnu silu.

Hrvati su krenuli furiozno, poveli s 3:0 i do početka treće četvrtine održavali prednost od tri pogotka razlike. Ipak, Amerikanci se nisu predavali i predvođeni osovinom Azevedo – Bailey održavali su pritisak sve do izjednačenja na 8:8 početkom posljednje četvrtine. Ipak, Hrvatska je smogla snage za novi uzlet i pobjedu kojom su osigurali posljednju medalju koja je nedostajala u trofejnoj riznici hrvatskog vaterpola.

Najefikasniji igrač dvoboja bio je nova zvijezda Vasasa Miho Bošković sa četiri gola, a jedan manje zabio je njegov donedavni suigrač iz Juga Maro Joković. Samir Barać je dodao dva, a pogađali su još Bušlje i Dobud. Za Amerikance su Azevedo i Bailey pogađali tri puta.

U finalu će se Hrvati boriti protiv boljeg iz dvoboja Španjolaca i Srba.