SJAJNA ANA KONJUH

Hrvatska tinejdžerica zaradila prvi milijun dolara pa poslala poruku konkurenticama

08.09.2016 u 15:51

Bionic
Reading

Nakon što se 18-godišnja hrvatska tenisačica Ana Konjuh nije se uspjela plasirati u polufinale US Opena ipak je New York napustila s osmijehom na licu jer je ostvarila najveći uspjeh u karijeri. Međutim, mlada Dubrovkinja ima još jedan razlog više za slavlje jer je službeno zaradila svoj prvi milijun dolara

Plasmanom u četvrtfinale US Opena 18-godišnja Ana Konjuh zaradila je 450.000 američkih dolara te je tako i službeno zaradila svoj prvi milijun dolara od kada je pred kraj 2014. i službeno zaigrala profesionalni tenis. Konkretno, do US Opena 'mala iz Lapada', kako je zovu u rodnom Dubrovniku, zaradila je ukupno 797.404 američkih dolara, a nakon US Opena njena zarada popela se na 1,3 milijuna američkih dolara.

Iako je u četvrtfinalu US Opena Čehinja Karolina Pliškova bila bolja sa 6-2, 6-2, Ani koja je zbog poreznih olakšica službeno prema web-stranicama WTA prijavljena u Dubaiju (zbog toga što je više od pola godine na putu), dan je uljepšao ček na 450.000 američkih dolara i činjenica kako će na novoj WTA ljestvici njeno ime naći u Top 50 (najmanje 52.).

Dodajmo još kako je Konjuh plasmanom u četvrtfinale postala prva Hrvatica nakon Karoline Šprem koja je prije 12 godina bila među osam najboljih u Wimbledonu 2004. godine.

'Ovo mi je sjajan rezultat. Sada sam svjesna da imam ono nešto što je potrebno da dođem u svjetski vrh', kazala je nakon ispadanja s US Opena simpatična Ana poslavši tako jasnu poruku konkurenticama 'kako njeno vrijeme dolazi'.

'Danas nisam bila na svojoj razini, to je sigurno, ali ona je bila jednostavno predobra. Servirala je predobro. Pronašla je svoj ritam i iskoristila je sve ono što sam joj dala', dodala je na temu meča koji je trajao manje od jednog sata.

Nema sumnje kako će Ana, ako je zdravlje posluži, u godinama koje slijede opravdati usporedbe s ajboljom tenisačicom svih vremena Serenom Williams. Svojim nastupom u New Yorku pokazala je da se na nju mora najozbiljnije računati.