OPROŠTAJ S US OPENA

Brz poraz Ane Konjuh; Čehinja uništila hrvatsku senzaciju

07.09.2016 u 19:47

Bionic
Reading

Hrvatska tenisačica Ana Konjuh poražena je u četvrtfinalu posljednjeg grand slama sezone US Opena od češke predstavnice Karoline Pliškove 2:6, 2:6

Nije to bio dan 18-godišnje Dubrovčanke. Deseta nositeljica na ekspresan način je uništila hrvatske snove o mogućem novom iznenađenju na najbogatijem turniru na svijetu. Utjeha našoj predstavnici može biti što joj je to dosad najveći uspjeh na US Openu, koji je 2013. osvojila u juniorskoj konkurenciji, a tu je i iznos od 450 tisuća dolara, koliko pripada poraženoj u četvrtfinalu.

Konjuh je u susret ušla vrlo nervozno i radila je previše grešaka, što je šest godina starija Čehinja znala iskoristiti i s dva breaka povesti 4:0 u prvom setu.

U prvom gemu Konjuh je izgubila servis nakon što je vrlo loše pokušala skratiti lopticu, a potom je i u mrežu zapucala lagani forhend sa sredine igrališta. Svoj sljedeći servis-gem izgubila je nakon što je pri rezultatu 30-30 napravila dvostruku pogrešku na servisu, da bi u sljedećem poenu Pliškova pogodila neobranjivi winner

Konjuh je plasmanom u četvrtfinale postala prva Hrvatica koja je stigla tako daleko na posljednjem grand slam turniru sezone te četvrta Hrvatica koja je zaigrala u četvrtfinalu bilo kojeg grand slam turnira, nakon Ive Majoli, Mirjane Lučić i Karoline Šprem, posljednje među osam najboljih, u Wimbledonu 2004.

Konjuh je kod rezultata 0:4 spasila tri break lopte i tako se spasila neugodnosti da izgubi set 0:6, no nije se uspjela nijednom ni približiti oduzimanju servisa suparnice, a u prvom je setu uspjela osvojiti tek poen na servis Pliškove.

Drugi je set bio izjednačen do 2:2, a tada je Konjuh pokleknula na svom servisu, potom ga je još jednom izgubila i kod zaostatka 2:4, pa je Pliškova lagano privela susret kraju.

Koliko je Čehinja bila dominantna na svom početnom udarcu, pokazuje i podatak da je tijekom čitavog susreta izgubila samo pet poena u osam servis-gemova.

Pliškova će u polufinalu igrati protiv bolje iz ogleda prve igračice svijeta, Amerikanke Serene Williams i Rumunjke Simone Halep. Još ranije polufinale su izborile Njemica Angelique Kerber i Dankinja Caroline Wozniacki.