VEČERAS OD 21 SAT

Hrvatska spremna za osvetu i pobjedu

Bionic
Reading

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom velika je utakmica na Wembleyju, a suparnik Bilićevim izabranicima bit će Engleska. Ista ona reprezentacija koja nas je na početku ovih kvalifikacija smazala u Zagrebu sa 4:1, ali i ekipa kojoj smo u prošlim kvalifikacijama zatvorili vrata Eura. I to upravo na istom stadionu na kojem će se igrati i večeras

Iako bi mnogo toga moglo biti puno jasnije i prije početka utakmice na Wembleyju u 21 sat po hrvatskom vremenu, nadamo se da će Bjelorusi (utakmica počinje u 19 sati) protiv Ukrajine odigrati pravu mušku utakmicu i barem malo pomoći Bilićevim igračima, to jest otkinuti Ševčenku i društvu bod. Ili, daj bože, sva tri.

Bilić će, naravno, bez kalkulacija o utakmici u Minsku, razmišljati o svojoj zadaći, a ona ima samo jedno rješenje - svladati Cappelovu Englesku. Do tog će rezultata biti izuzetno teško doći jer, uz ozlijeđenog Modrića, novi su problemi stigli u subotu kada je Ćorluka dobio dva žuta, to jest isključujući crveni karton i ostavio veliku rupu na desnom boku.

Bilić će taktičke promjene zadržati za sebe, ali sasvim sigurno bit će dosta promjena. Prije svih, Srna bi mogao u zadnju liniju, Kranjčar bi mogao ponovno na krilo, dok bi se u srednjem redu, ali na lijevoj strani mogao naći Pranjić. Iza Pranjića kalkulira se s imenima Nikole Pokrivača i Hrvoja Čale, pa čak i Josipa Šimunića. Naravno, to su brojne kombinacije koje će sigurno ostati skrivene do izlaska na novi Wembleyjev travnjak. Ipak, ono što je najvažnije, izbornik Bilić ima plan. Nadajmo se, i dobitnu kombinaciju.

'Engleska je sastav svjetske klase. Iako u odnosu na onaj prethodni ima ne samo prednosti, već i mana. Ističe se kreativnim neredom. Bit će to strašan sudar, jedva ga čekamo. Prilika je golema. I ja, i moji suradnici, i igrači, i glavni tajnik, ako ga opet ne uhapse, živimo za taj spektakl, za nj se pripremamo od sedme godine', naglasio je izbornik Bilić i pritom potvrdio da mu upravo bahati pristup Engleza olakšava posao.

Ne zaboravimo kako su se engleski kolege novinari, ali i nogometni poštenjačine poput Rooneyja, raspričali o Eduardovom padu u šesnaestercu Celtica, kako su srčanog Srnu nazvali 'brutalnim igračem' i kako su Gerrard i društvo spremno najavili osvetu.

No zaboravili su Englezi da i Hrvatska ima razloga za revanš, ali i kako se u najtežim situacijama Hrvatska drži najhrabrije. Pa makar stigli i u 'hram nogometa'. Veliku podršku, baš kao i prije dvije godine kada je slavila sa 3:2, Hrvatska će imati i od osam tisuća navijača.