FIFA_SP_2018.svg

UVIJEK NEKAKVE TEORIJE

Danci nisu ni pokušali izbjeći Hrvatsku; je li moguće da oni tako razmišljaju?

Bionic
Reading

Francuska i Danska odigrale su najgoru utakmicu na Svjetskom prvenstvu (0:0), a zanimljivo je bilo poslušati reakcije iz oba tabora, jer je to skupina koja se križala s onom u kojoj je bila Hrvatska

Dosta je bilo kalkulacija uoči raspleta u skupinama C i D. Mnogi su se pitali hoće li Francuzi pustiti Dancima kako bi išli na Hrvatsku i izbjegli da idu na Argentinu iako tada još nisu mogli znati hoće li se 'gauči' probiti u nokaut fazu.

No 'galski pijetlovi' pošteno su odradili svoj posao, nisu se previše umorili te su rutinski odigrali remi i tako sačuvali prvu poziciju na ljestvici i izbjegli Hrvatsku. No Francuzima je u tome pomogla i Danska.

Naime, Skandinavcima je trebao bod za siguran prolazak, ali zanimljivo je i kada se gotovo znalo da im plasman u osminu finala ne može pobjeći ni s porazom, jer im je odgovarao rezultat s drugog susreta (Peru – Australija 2:0), nisu preuzeli nikakav rizik da bi mogućom pobjedom 'promašili' Hrvatsku.

'Nije to bio uzbudljiv susret jer je Danska bila zadovoljna remijem. Ni mi nismo morali preuzimati rizik jer je rezultat odgovarao i nama i njima. No, unatoč tome što je Danska obrana bila dobra, imali smo nekoliko gol-šansi. Sve momčadi na SP-u su fizički dobro pripremljene, dobro organizirane i nikome nije lako. Ostvarili smo cilj, ali sada nas čekaju teži izazovi', rekao je francuski izbornik Dider Deschamps.

  • +26
SP 2018., skupina C: Danska - Francuska Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

A evo što je rekao njegov kolega na danskoj klupi Age Hareide.

'Moji igrači bili su vrlo disciplinirani i zadovoljni smo rezultatom 0-0. Nama je trebao remi i bilo bi glupo da smo igrali napadački protiv ekipe koja ima jedan od najboljih kontranapada na svijetu. Bila je ovo jedna od najtežih skupina na SP-u, a mi smo ostvarili naš cilj, plasman u osminu finala. Ako promislite, vidjet će te da je najbolji nogomet u ovoj skupini igrao Peru, koji nije prošao dalje.'

  • +37
SP 2018., skupina D: Hrvatska - Island Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX

Na redu je Hrvatska koju Danska izgleda nije ni pokušala izbjeći. Očigledno su tamo procijenili da je put preko Dalićevih dečki lakši.

'Gledali smo Hrvatsku, vrlo je jaka, bit će to jako teška utakmica. Opet moramo biti organizirani, možda igrati malo višlje i napasti...'

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal