ODLUKA U OSIJEKU

Hrvatska preko Švedske do prilike za futsal mundijal

12.12.2015 u 12:16

Bionic
Reading

Nakon uvodnog poraza od Bjelorusije, hrvatska reprezentacija u futsalu pobijedila je u Osijeku Švedsku te osvojila prve bodove u kvalifikacijama za svjetsku smotru u Kolumbiji iduće godine

Hrvatska je, javlja službena stranica saveza, uspjela rano povesti, s obzirom da je Matošević zatresao švedsku mrežu već u drugoj minuti susreta, no unatoč brojnim hrvatskim udarcima, u 13. minuti poravnao je S. Abraham.

S tih se 1:1 otišlo i na odmor, da bi u prvoj polovici drugog dijela susreta Suton i Marinović ipak osigurali novu, osjetniju prednost za Hrvatsku. Hrvatsku su pobjedu potom zapečatili Suton u 34. minuti te Grcić u 36. minuti, ispisavši na semaforu konačnih 5:1.

U drugoj utakmici drugog kola Skupine 2 Azerbajdžan je bio uvjerljiv i protiv Bjelorusije (7:2) te u treće, posljednje kolo ulazi s prvog mjesta, s maksimalnih šest bodova na kontu.


Posljednje je kolo na rasporedu u nedjelju, kada će se u 17:00 sati sastati Bjelorusija i Švedska, a u 19:30 igraju Hrvatska i Azerbajdžan. Prve dvije momčadi skupine ulaze u posljednju fazu doigravanja.

HRVATSKA - ŠVEDSKA 5:1 (1:1)

Kvalifikacije za SP, Skupina 2.
Dvorana Gradski vrt, Osijek.

Strijelci: 1:0 - Matošević (2'), 1:1 - S. Abraham (13'), 2:1 - Suton (25'), 3:1 - Marinović (30'), 4:1 - Suton (34'), 5:1 - Grcić (36')

Žuti kartoni: S. Abraham (18')

Hrvatska: Bilić, Matošević, Grcić, Novak, Suton; Jukić, Grbeša, Koturović, Jelavić, Babić, Marinović, Pandurević, Perić, Izbornik: M. Stanković.
Švedska: Solberg, Asp, Beqiri, Eteus, Mönell; Gerd, Lorca, H. Abraham, Burda, Kuhi, S. Abraham, Stefansson, Legiec, Jönsson. Izbornik: C. Abraham. (hns-cff.hr