LJESTVICA FIFE

Hrvatska napreduje i kad gubi, Njemačka se vratila na nogometni tron

06.07.2017 u 12:32

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija napredovala je tri mjesta na najnovijoj FIFA-inoj ljestvici objavljenoj u četvrtak i sada je 15. reprezentacija svijeta, unatoč porazu od Islanda, dok je čelo ljestvice preuzela Njemačka.

Njemačka je preuzela prvo mjesto ljestvice dvije godine nakon što je svrgnuta s njega, a zahvaljujući osvajanju Kupa konfederacija. Nakon pobjede od 1-0 nad Čileom u finalu Kupa konfederacija, s prve pozicije maknuli su Brazil i preskočili Argentinu.

  • +31
Finale Kupa konfederacija; Njemačka - Čile Izvor: Reuters / Autor: DARREN STAPLES

Nakon što je prošli mjesec odigrano 177 međunarodnih utakmica, Portugal se popeo četiri mjesta na četvrtu poziciju, Švicarska se popela s devetog mjesta na peto, dok je Švedska napredovala 16 mjesta i skočila je na 18, poziciju. 

Od hrvatskih suparnika u skupini I u kvalifikacijama za SP 2018. Island, koji je porazio Hrvatsku, napredovao je tri mjesta na 19. poziciju što im je najbolji ranking u povijesti. Napredak je ubilježila i Ukrajina, koja je skočila čak 12 mjesta, na 25. poziciju. Turska je pala osam mjesta i sada je 33. reprezentacija svijeta, Finska je također nazadovala i to dva mjesta na 110. poziciju, a sljedeći suparnik 'vatrenih' u kvalifikacijama Kosovo četiri mjesta, na 177. poziciju.

 Nova FIFA-ina ljestvica bit će objavljena 10. kolovoza. 

  • +15
Kvalifikacije za odlazak na SP, skupina I, 6. kolo, Island - Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL