muke po palaversi

Netko tu nije normalan; Hajduk se preko noći odrekao igrača kojeg je kupio Manchester City

23.06.2019 u 21:09

Bionic
Reading

Ante Palaversa (19) na najboljem je putu da postane još jedan u dugom nizu 'nogometaša slučajeva' koji su zbog upitnih procjena struke morali napustiti Poljud. Naime, mladog je veznjaka 'bilih' u siječnju ove godine kupio Manchester City za 6.5 milijuna eura i ostavio ga Hajduku do 2020. godine da se razvija...

No, Ante Palaversa više je vremena prošle sezone proveo gledajući utakmice svog Hajduka s klupe za pričuve nego što je igrao. Istina, trener Siniša Oreščanin davao mu je određenu minutažu jer je jedna od klauzula ugovora s Cityjem i ta da kad Palaversa odigra najmanje 60 minuta po utakmici Hajduk dobije 60.000 eura bonusa. Svaki put!

Držao se toga neko vrijeme Oreščanin, a kasnije je nadareni veznjak pao u drugi plan. Realno, Oreščaninu se nema što za prigovoriti, posložio je momčad Hajduka po svom guštu, preporodio 'bile' u proljetnom dijelu Hrvatski Telekom Prve lige, izborio Europu...

Jasno kako ni sam Palaversa, ali ni Manchester City nikako nisu mogli biti zadovoljni takvim razvojem situacije, cijelo se vrijeme 'šuškalo' kako će 'građani' raskinuti ugovor i dogovor s Hajdukom te ga poslati na posudbu u neku drugu momčad.

Neugodna je situacija kulminirala u trenutku kad je Siniša Oreščanin objavio spisak igrača koje vodi na pripreme, a na njemu se nije našlo ime Ante Palaverse! Očekivano ili ne?

'Razgovarat će se već ovih dana, najvažnije je da igrač bude zadovoljan', ostao je 'zakopčan' Oreščanin kad su ga upitali o budućnosti Ante Palaverse. No, potom je trener 'bilih' dodao:

'Palaversa je krasan momak i želim mu svako dobro, ali mislim da nisam pogriješio s njim.'

  • +4
Ante Palaversa - mladi nogometaš Hajduka Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Pametnome dosta, jasno je kako je Ante Palaversa u Hajduku bivši, a sada je na trenerima Manchester Cityja da mu pronađu novi angažman. Ono što brine je bonus - navodno oko milijun i pol eura - kojeg je Hajduk trebao dobiti od Cityja ako bi Palaversa odigrao određeni broj utakmica za 'bile' u sljedećih sezonu i pol koliko je još trebao ostati na Poljudu. Valjda čelnici Hajduka znaju što rade jer će u istoj 'akciji' ostati bez igrača i bonusa koji nije zanemariv...

A kakva je budućnost Ante Palaverse? Vjerojatno će ga City prebaciti u neku od svojih momčadi, spominje se i španjolska Girona koja je u stvari filijala aktualnog engleskog prvaka. Tamo bi, ako ništa drugo, imao zajamčenu minutažu i priliku za razvoj koju u Hajduku nije dobio.

Hajduk? Hm, ostaje za vidjeti, ali ne zaboravite kako su na Poljudu svojedobno procijenili kako Zvonimir Boban, a potom i Luka Modrić nisu potencijali. A bilo je još promašaja poput onog s Dadom Pršom, Edinom Džekom... Neki će reći kako je povijest učiteljica života ili kako se najbolje uči na vlastitim pogreškama. Vrijedi li sve to i za Hajduk?