UOČI VELIKIH BITKI

Hrvatska mirno slomila Nijemce na otvaranju Eura!

14.07.2014 u 12:56

Bionic
Reading

Hrvatski vaterpolisti otvorile su nastup na Europskom prvenstvu pobjedom protiv Njemačke rezultatom 10:5 (4:3, 2:0, 3:0, 1:2)

Momčad Ivice Tucka dobro je otvorila natjecanje u Budimpešti na koje su otišli bez velike buke i velikih najava. Njemačka je proteklih godina znala opasno zagorčati život Hrvatskoj na vaterpolskim Eurima, no u prvoj utakmici ovog natjecanja ozbiljno su parirali ek jednu četvrtinu.

Prvi period Hrvatske je dobila sa 4:3, no u iduće dvije četvrtine nanizala je pet golova bez ijednog primljenog i unatoč padu u završnici mirno posao privela kraju do konačnih 10:5. U ujednačenoj hrvatskoj vrsti po dva gola zabili su Joković, Bušlje i Bukić, a među strijelce su se upisali i Dobud, Buljubašić, Lončar te Muslim.

Polako se zagrijava hrvatska mašina, a 'tragičar' susreta bio je inače najubojitiji naš strijelac Sandro Sukno koji je promašio svih osam šuteva. Nije išlo niti iz peterca, kontre... Sve će pasti u zaborav ako ubojiti 'gospar' nišanske sprave namjesti u danima koji dolaze.

Naime, već u utorak (19 sati) Hrvatska igra sa Španjolskom u dvoboju koji može osigurati četvrtfinale, a slijede ogledi s Francuskom, te velikanima Srbijom i Mađarskom. Prvoplasirani sastavi skupina izravno  idu u polufinale, a drugi i treći međusobno će razigravati u četvrtfinalu.